[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera in Romania pentru cumparatorii online: mobilPay introduce optiunea de portofel electronic

2 noiembrie 2012

2 noiembrie 2012: Netopia mobilPay testeaza, in prezent, impreuna cu cativa dintre partenerii sai, o noua facilitate in platforma mobilPay, denumita e-wallet. Prin acest serviciu suplimentar, care functioneaza asemenea unui portofel virtual, plata online se poate face oricand, chiar daca utilizatorul detine mai multe carduri si nu le are, sau nu stie datele de pe acestea, in momentul in care vrea sa realizeze o tranzactie.

“Portofelul digital reprezinta un feature menit sa usureze viata utilizatorilor care, pentru a realiza o plata online, nu vor mai fi nevoiti sa introduca toate datele cardului pe un site. Practic, informatiile necesare platii vor fi pastrate securizat intr-un seif electronic, iar utilizatorii, cu ajutorul e-wallet-ului, vor putea face plata la orice comerciant mobilPay fara sa isi mai introduca datele de pe card”, a explicat Antonio Eram (foto), CEO Netopia.

“Folosirea unui e-wallet are si o serie de avantaje, printre care se numara securitatea suplimentara caracteristica acestui sistem de plata online, flexibilitatea si usurinta”, a adaugat Antonio Eram.

In prima parte a acestui an, procesatorul de plati online a mai lansat serviciul one click payment pe Elefant.ro, cea mai mare librarie online din Romania. Prin aceasta procedura, clientii Elefant.ro pot completa o singura data adresa de livrare si preferintele de plata, direct din contul de utilizator, urmand ca aceste informatii sa devina setari predefinite, folosite ulterior pentru fiecare comanda cu un click plasata pe libraria online.

Netopia mobilPay este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card.

In iunie 2010, Netopia mobilPay a devenit primul produs romanesc premiat in cadrul unei competitii din Silicon Valley. Aplicatia romaneasca s-a situat in top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expozitii dedicate start-up-urilor prezente in centrul mondial al gigantilor din domeniul IT.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?