Premiera in Romania: ING lanseaza serviciul de autentificare prin Face ID

20 noiembrie 2017

ING a lansat, în premieră în România, pentru clienţii săi opţiunea de logare în aplicaţia Home Bank prin intermediu Face ID disponibil pentru terminalele iPhone X de la producătorul american Apple.

Produsul este valabil momentan doar pentru clienţii ING. Grupul olandez ING Bank are un buget pentru investiţii în digitalizare de 800 milioane de euro la nivel global în diferite platforme. Aceste platforme vor asigura aceeaşi calitate a serviciilor indiferent de ţara din care provine un client.


„Vedem aceste platforme ca viitorul şi nu doar în sistemul bancar. Ne inspirăm de la Alibaba, Facebook sau Amazon pentru a oferi o experienţă digitală, pentru că şi clienţii compară experienţa ING cu experienţa pe care o au pe Facebook sau Amazon, nu o compară cu cea oferită de altă bancă. Competitorii noştri la nivel global sunt mai degrabă companiile platforme ca Alibaba, Facebook sau Amazon decât băncile tradiţionale”, a explicat Aris Bogdaneris.

Sursa: ZF

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?