Premieră în România: încasări instant în euro prin Banca Transilvania. Banca pregătește și lansarea plăților instant în euro.

27 septembrie 2022


Banca Transilvania a lansat încasările instant în euro, „serviciu gratuit datorită căruia persoanele fizice și juridice primesc, pe loc, banii de la una dintre băncile din Europa, parte din sistemul de decontare TIPS (TARGET instant payment settlement). BT este singura bancă din România care oferă clienților această facilitate.” – potrivit comunicatului.

Facem încă un pas în ceea ce privește transferurile bancare instant în România. Clienții au acum acces la
un serviciu care înseamnă acces rapid la banii primiți dintr-o țară din Europa. Rata de adopție este deja
foarte bună: încă din prima zi de la activarea serviciului, aproape 15% din încasările clienților BT în euro
sunt instant. Mulțumim BNR-ului pentru susținere și implicare, în calitate de administrator al sistemului
de plăți TIPS în România și care asigură mecanismele de conectare la sistemele de decontare europene
”,
declară Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni, Banca Transilvania.


Clienții Băncii Transilvania pot urmări primirea banilor prin Neo și BT24.

Plățile Instant au fost lansate în România acum trei ani de Transfond, Banca Transilvania și CEC Bank, însemnând posibilitatea de a transfera lei, în timp real și non-stop, către celelalte bănci din România care au aderat la acest sistem.

Dezvoltatorul soluției IT pentru încasările și plățile instant în euro la Banca Transilvania este Montran, lider pe piața sistemelor de plăți pentru infrastructura băncilor centrale și comerciale, cu 20 de ani de activitate în România și 40 de ani la nivel mondial. Peste 100 de bănci comerciale și circa 60 de bănci naționale din 70 de țări folosesc sisteme de plăți implementate de această companie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?