Premiera in lumea magazinelor online: 366 de zile pentru returnarea produsului

24 octombrie 2012

24 octombrie, 2012 – Cel mai mare magazin online de articole sportive, cu vanzari de 1 mil. Euro in 2011, anunta ca ofera la toate produsele o garantie comerciala extinsa la 200 de zile, 366 de zile pentru returnare si livrare in 24 de ore pe tot teritoriul Romaniei.

Inca de la inceputul anului  2011, magazinul online Originals.ro a oferit o garantie de 6 ori mai mare si o perioada pentru returnare de 30 de ori mai mare decat cele prevazute prin lege pentru a oferi incredere clientilor sai.

Studiile arata ca peste 40% dintre vizitatorii magazinelor online nu plaseaza o comanda din cauza lipsei contactului direct cu produsul. Principalele motive invocate sunt neincrederea si lipsa garantiei ca produsele sunt autentice.

In cazul Originals.ro, produsele care se intorc pe garantie detin 5% din totalul comenzilor. Procentul urca pana la 15% in cazul produselor care sunt returnate din alte motive decat cele de calitate.

Produsele noastre provin de la cele mai cunoscute branduri si de aceea avem incredere deplina in calitatea lor. Aceasta incredere am transformat-o in servicii de calitate pentru clientii nostri, adică 200 de zile garanție. In plus, dorim sa oferim flexibilitate maxima si am introdus 366 de zile pentru returnare si livrare in 24 de ore.” a declarat Andrei Cristian Pascan, Manager General.

Oficialul confirma ca urmare a introducerii extragarantiei s-a inregistrat o crestere a comenzilor. Aceasta s-a vazut si in evolutia cifrei de afaceri care s-a dublat in cursul anului 2011 ajungand la 1 mil. de euro (vezi grafic).

Sursa: www.mfinante.ro

Pana in 20% dintre comenzi sunt platite prin card, diferenta fiind cu plata la livrare.

Compania a crescut de la 4 la 16 angajati in prezent. Pentru a-si sustine dezvoltarea, firma a atras linii de credit necesare finantarii stocurilor de marfa – acesta fiind si motivul pentru care se inregistreaza o crestere a datoriei.

Potrivit reprezentantilor S.C. Originals SRL, compania este cel mai mare distribuitor online de articole sportive de pe teritoriul Romaniei, avand clienti in peste 2.500 de localitati. Comercializeaza o gama larga de produse de la brand-uri renumite precum Adidas, Nike, Puma, Reebok, Converse, etc.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash