[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera in administratia publica: Primaria Cluj-Napoca trimite instiintari de plata impozite cu coduri QR

20 ianuarie 2014

Incepand de astazi, fiecare clujean va primi, potrivit legii, o instiintare de plata prin care i se comunica obligatiile bugetare. In acest an, Primaria Cluj-Napoca a inclus pe fiecare instiintare si un cod QR, astfel incat, printr-o simpla scanare cu un smartphone sau tableta, cetatenii ajung pe site-ul primariei de unde pot achita online taxele si impozitele, potrivit explicatiilor din www.primariaclujnapoca.ro.

”Codul QR este unic, personalizat pentru fiecare cetatean si prin scanare duce la portalul de plata online a obligatiilor bugetare. Poate fi utilizat orice card bancar care permite plati prin internet, fara a mai fi necesar vreun drum la Primarie. Este o procedura sigura, iar tranzactiile sunt securizate.”, a declarat primarul Emil Boc.

Dupa scanarea codului QR, clujenii vor fi dusi intr-o aplicatie existenta pe site-ul Primariei Cluj-Napoca, unde vor fi introduse datele personale, nume si numarul cardului bancar si se va efectua plata impozitelor si taxelor datorate.

”De luni 20 ianuarie fiecare clujean va primi cate o inștiințare. Acum s-au dat la tiparit aceste scrisori și de luni vor pleca spre cetațenii municipiului Cluj-Napoca. Fiecare clujean va putea achita taxele locale utilizand un telefon mobil. Trebuie descarcata o aplicație de QR code, prin care poți sa citești acest cod”, a mai adaugat Boc, citat de www.stiridecluj.ro.

Edilul a mai precizat ca sistemul a fost dezvoltat de echipa informatica din cadrul Primariei Cluj-Napoca, fara a implica cheltuieli suplimentare din partea municipalitatii.

Preluand modelul din Bucuresti al DITL Sector 3, si primarul Clujului intentioneaza sa deschida birouri mobile pentru plata impozitelor, amplasate in mall-uri.

“Mentionez ca oferim si optiune de plata prin intermediul website-ului Primariei, sectiunea Taxe si impozite, iar din luna februarie obligatiile datorate bugetului local vor putea fi achitate si in mall, la un ghiseu special amenajat. Cresterea calitatii serviciilor este un obiectiv major pentru Primaria Cluj-Napoca, iar utilizarea noilor tehnologii, pentru a economisi timp in primul rand, este doar una dintre directiile pe care ne axam”, a mai declarat Boc.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?