[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premieră: Alpha Bank anunță lansarea pe piața locală a opțiunii de tokenizare a cardurilor, pentru comercianții și integratorii online

14 decembrie 2022

„Astfel, procesul de plată este simplificat, iar impactul în optimizarea ratelor de aprobare a tranzacțiilor este imediat. În plus, opțiunea permite captarea vizualului cardului pentru a facilita identificarea rapidă din partea deținătorului, mai ales când deține mai multe carduri înrolate în contul oferit de comerciant.” – precizeaza banca.

Alpha Bank România, instituție financiară recunoscută pentru inovațiile introduse în premieră pe piața locală în domeniul serviciilor de plată (Tap-To-Phone, Instant Money Back, Instant Disbursement, etc.), anunță lansarea funcționalității de tokenizare a cardurilor, integrată în sistemele schemelor de carduri (Mastercard MDES, VISA VTS).


„Față de alte soluții de tokenizare, soluția integrată în platforma eCommerce Alpha Bank îmbunătățește securitatea tranzacțiilor prin înlocuirea datelor sensibile ale cardului cu un token EMVCo.” – potrivit comunicatului

Fiind prima platformă cu această funcționalitate lansată pe piața locală, Alpha Bank va permite comercianților și integratorilor de plăți să actualizeze instant cardurile clienților, înrolate la nivel de cont, atunci când acestea sunt reînnoite.

Noua funcționalitate dezvoltată în parteneriat cu procesatorul local Romcard oferă o experiență eCommerce îmbunătățită comercianților din mediul online, în special pentru cei care utilizează un serviciu de plată recurent (de exemplu facturi, abonamente, etc) și în același timp și pentru posesorii de carduri care nu mai au grija actualizării datelor de card la fiecare comerciant.” – a declarat Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.

În ultimii ani, tot mai mulți consumatori aleg să își salveze datele cardului în contul de client al comercianților pentru a ușura procesul de plată în cazul cumpărăturilor online. Prin Mastercard Digital Enablement Service, utilizatorii beneficiază de o experiență de achiziție îmbunătățită, facilă și sigură, în timp ce pentru comercianți acest serviciu reduce la minimum tranzacțiile frauduloase și costurile relative, îmbunătățind în același timp ratele de aprobare ale tranzacțiilor. Ne bucurăm să anunțăm astăzi integrarea acestui serviciu în platforma eCommerce Alpha Bank.” – a declarat Radu Ionescu, Director Product Management, Mastercard.

”Tehnologia de tokenizare – prin care datele cardului sunt criptate pentru a face plățile digitale mai sigure – este esențială pentru protejarea informațiilor de bază ale contului în fața tentativelor de fraudă. În misiunea sa de a contribui la securizarea plăților digitale și la accelerarea inovației în comerțul electronic, Visa a dublat numărul de tokenuri emise într-un singur an la nivel global, care a atins borna de 4 miliarde, depășindu-l pe cel al cardurilor Visa în circulație la nivel global. Creșterea remarcabilă a plăților prin token întărește ideea că viitorul banilor este cu adevărat digital. Împreună cu partenerii noștri de la Alpha Bank, suntem entuziasmați să oferim acces la o tehnologie de vârf comercianților și consumatorilor din România, care se pot bucura astfel de beneficii precum siguranță și ușurință în utilizare.” – a declarat Elena Oprea, Director Acquiring and Acceptance Visa pentru România, Bulgaria, Croația și Slovenia.

___________

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?