Posta Romana ia in calcul lansarea unui card propriu pentru plata pensiilor

10 noiembrie 2018

Poşta Română ia în calcul să lanseze un card propriu pentru a compensa eventuala pierdere a serviciului de distribuire a pensiilor, dacă Guvernul va decide să le plătească electronic, pentru a reduce cheltuielile.

Anunţul a fost făcut la Arad, de directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Mircea Tudosie.

„Ne gândim doar pe zona rurală, unde peste 50% din pensionari îşi desfăşoară traiul zilnic şi unde posibilitatea de a-şi ridica pensia pe card nu există, dar, posibil, în curând sau foarte curând, să venim noi cu o surpriză şi cu un card al Poştei Române pe care ei pot opta să îşi pună pensia.”, a declarat Mircea Tudosie,

Mircea Tudosie a mai explicat că servicul pentru distribuirea pensiilor reprezintă acum 35% din cifra de afaceri a Poştei Române, dar o eventuală pierdere a acestuia nu ar duce la falimentul companiei, transmite Radio România Timişoara.

Directorul general a mai anuntat si o serie de noi proiecte de business pentru Posta Romana: „Este zona de case de schimb valutar în oficiile mari, este o zonă de imobiliare, este o zonă de servicii financiare exclusive şi multe alte direcţii non-poştale pe care reţeaua noastră le poate maturiza şi le poate transforma în profit. Anul 2019 este un an al investiţiilor.”, a declarat directorul general al Poştei Române.

Radio Romania Actualitati este partener media al conferintei internationale fintech Banking 4.0.

Evenimentul se va desfasura pe durata unei zile intregi (27 noiembrie – Hotel Novotel); vor lua cuvantul 40 de experti din sapte tari si se asteapta o audienta de 200 de specialisti. Se va dezbate influenta tehnologiilor emergente (sus amintite) in viitorul serviciilor financiare, in remodelarea modelului de business bancar si a relatiei dintre client si banca.

Asigura-te ca nu ratezi aceasta conferinta si rezerva-ti biletul acum!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?