Posta Romana ia in calcul lansarea unui card propriu pentru plata pensiilor

10 noiembrie 2018

Poşta Română ia în calcul să lanseze un card propriu pentru a compensa eventuala pierdere a serviciului de distribuire a pensiilor, dacă Guvernul va decide să le plătească electronic, pentru a reduce cheltuielile.

Anunţul a fost făcut la Arad, de directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Mircea Tudosie.

„Ne gândim doar pe zona rurală, unde peste 50% din pensionari îşi desfăşoară traiul zilnic şi unde posibilitatea de a-şi ridica pensia pe card nu există, dar, posibil, în curând sau foarte curând, să venim noi cu o surpriză şi cu un card al Poştei Române pe care ei pot opta să îşi pună pensia.”, a declarat Mircea Tudosie,

Mircea Tudosie a mai explicat că servicul pentru distribuirea pensiilor reprezintă acum 35% din cifra de afaceri a Poştei Române, dar o eventuală pierdere a acestuia nu ar duce la falimentul companiei, transmite Radio România Timişoara.

Directorul general a mai anuntat si o serie de noi proiecte de business pentru Posta Romana: „Este zona de case de schimb valutar în oficiile mari, este o zonă de imobiliare, este o zonă de servicii financiare exclusive şi multe alte direcţii non-poştale pe care reţeaua noastră le poate maturiza şi le poate transforma în profit. Anul 2019 este un an al investiţiilor.”, a declarat directorul general al Poştei Române.

Radio Romania Actualitati este partener media al conferintei internationale fintech Banking 4.0.

Evenimentul se va desfasura pe durata unei zile intregi (27 noiembrie – Hotel Novotel); vor lua cuvantul 40 de experti din sapte tari si se asteapta o audienta de 200 de specialisti. Se va dezbate influenta tehnologiilor emergente (sus amintite) in viitorul serviciilor financiare, in remodelarea modelului de business bancar si a relatiei dintre client si banca.

Asigura-te ca nu ratezi aceasta conferinta si rezerva-ti biletul acum!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash