Posesorii de carduri Visa de la BRD isi vor putea inrola cardurile in Apple Pay, in a doua parte a acestui an. Varianta de Android va fi lansata la inceputul trimestrului doi.

Premium
15 martie 2021

In 9 martie, BRD a pus un anunt pe contul sau de facebook prin care isi incurajeaza clientii, posesori de Mastercard, sa isi inroleze cardul in Apple Pay, pentru a face plati direct cu telefonul sau chiar cu ceasul. „Poți cumpăra cadouri pentru cei dragi chiar dacă ai lasat portofelul acasă, pe canapea,” spune BRD.

Evident ca mesajul a nemultumit posesorii de carduri Visa, care au reactionat imediat, intreband cand isi vor putea inrola si ei cardurile Visa.


La solicitarea NOCASH, BRD a precizat ca posesorii de carduri Visa nu vor mai avea mult de asteptat.

In a doua parte a anului curent, vom lansa aplicatii de plata pentru clientii BRD care detin carduri Visa si telefoane mobile cu sisteme de operare iOS si Android,” a declarat Ioana Parvu, Directorul Directiei Carduri si Solutii de plata .

Mai mult, reprezentantul BRD a mai precizat ca varianta Android se afla in prezent in faza de testare, urmand a fi lansata in cateva saptamani.

Testam o aplicatie de plata pentru clientii BRD care folosesc telefoane mobile cu sistem de operare Android si ne propunem sa o lansam cat mai repede, la inceputul trimestrului al doilea al acestui an,” a declarat Parvu.

In ceea ce priveste adopria Apple Pay, reprezentantul BRD spune ca produsul este un succes.

Dupa noua luni de la lansare, am atins targetul estimat pentru un an, din punctul de vedere al cardurilor inrolate. Insa, in termen de utilizare si volume tranzactionate, am evoluat peste asteptari.

Un utilizator Apple Pay tranzactioneaza de doua ori mai mult decat media portofoliului, iar volumele tranzactionate in contextul pandemiei depasesc cu mult asteptarile. De exemplu, volumele e-commerce sunt de patru ori mai mari decat asteptarile.

Un utilizator Apple Pay cheltuieste atat pentru cumparaturile zilnice (super sau hypermarket-uri), comenzi de pranz obisnuite, de la diverse restaurante, comenzi de cina, livrate prin firme specializate, dar si achizitii de sume mari, de exemplu, in magazine DIY.”

Serviciul Apple Pay este disponibil la BRD din 07.07.2020.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?