Posesorii de carduri Visa Business si Premium beneficiaza de semnatura digitala cu certificat calificat la pretul de numai 8 euro/an

15 iulie 2020

Visa anunta ca deţinătorii de carduri Visa Business, Gold, Platinum sau Infinite, vor putea primi semnătură digitală cu certificat calificat în cloud emis de Trans Sped, cu valabilitate de un an, la pretul de 8 euro. Pretul este de 11 euro pentru un certificat Cloud cu valabilitate de doi ani, si de 14 euro pentru o valabilitate de trei ani. Oferta este valabilă până la 31 decembrie 2020.

Avantajul pentru clienţii Visa este că vor putea să obţină semnătură electronică direct din faţa ecranului, fără să mai fie nevoie de nicio deplasare. Trans Sped este singurul jucător local care are în portofoliu soluţia de identificare video la distanţă certificată conform Regulamentului european eIDAS.


Clienţii Visa vor putea obţine semnătura electronică accesând secţiunea Certificate Digitale de pe pagina de internet a furnizorului de servicii de plată electronică. Aici vor completa un formular, vor urma paşii pentru identificarea video certificată realizată de Trans Sped şi vor primi certificatul.

Întregul proces, de la iniţierea procedurii şi până la emiterea semnăturii electronice calificate se desfăşoară din faţa ecranului, prin mijloace electronice, fără a fi nevoie de prezenţa fizică a beneficiarului la vreun ghişeu sau la vreo instituţie.

Semnătura electronică cu certificat digital de la Trans Sped este recunoscută în România, în Europa, în Statele Unite şi pe toate pieţele unde contractele sunt guvernate de legislaţia europeană sau americană.

Semnătura digitală calificată poate fi folosită pe orice tip de document digital:

. Depunere declarațiilor de beneficiar real la ONRC, obligatoriu pentru toate persoanele juridice

. Depunere documente pentru înființare, modificare sau reziliere companie la ONRC

. Obținere certificate pentru situație de urgență

. Depunere declarații fiscale la ANAF pentru venituri extra salariale: chirii, dividende, investiții financiare

. Depunere declarații lunare la ANAF – in cazul persoanelor juridice

. Depunere documente în relația cu CNAS – zilnic sau săptămânal pentru medici

. Depunere rapoarte și documente in relația cu CNAS, în cazul companiilor

. Participare la licitații publice în platforma SEAP/SICAP

. Depunere declarații la fondul de mediu

. Depunere documente pentru fonduri europene

. Semnare documente în relația cu banca

. Semnare contracte cu partenerii de afaceri

. Eliberare autorizații de construcții

. Eliberare certificate de atestare fiscală

. Eliberare adeverințe de la universități

. Eliberare cazier judiciar

. Semnare contracte de utilități: gaze, telefonie, energie electrică.

. Eliberare CF de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară – necesar pentru cumpărare/vânzare imobil sau credit ipotecar

. Depunere solicitări în instanță – în cazul avocaților

. În relația cu FNGCIMM, în cazul finanțărilor IMM Invest.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?