Posesorii de carduri de masa Sodexo pot plasa si achita comenzi la restaurante direct de pe telefon, prin aplicatia mobilPay Wallet

2 iulie 2020

Sodexo România anunta incheierea unui parteneriat cu NETOPIA Payments pentru a permite utilizatorilor de carduri Gusto Pass plasarea și achitarea de comenzi la restaurante exclusiv de pe telefonul mobil, prin intermediul programului mobilPay Delivery dezvoltat de aplicația de plăți mobilPay Wallet. Alte două instrumente de plată mobile, Sodexo Pay și Apple Pay, „sunt utilizate de peste 10% dintre posesorii de carduri de beneficii extra-salariale emise de Sodexo România,” potrivit comunicatului.

Experiențe precum prânzul luat cu colegii sau masa comandată în timpul filmului preferat devin acum și mai facile și adaptate noilor tehnologii, grație acestei colaborări cu mobilPay Wallet. Sodexo devine astfel primul emitent de tichete din România care a activat plăţile online într-o platformă de food delivery. Aşteptăm cât mai multe restaurante să se alăture acestui proiect”, a declarat Sven Marinus, CEO Sodexo Pass România. 

Programul mobilPay Delivery permite acum, prin intermediul acestui parteneriat, o nouă opțiune de plată a comenzilor la distanță la restaurantele care aleg să accepte și cardurile de masă Gusto Pass, atât pentru comenzi cu livrare la domiciliu cât și cu ridicare de către client prin serviciul Pickup. Astfel, prin accesarea secţiunii Restaurante se vor vizualiza toate restaurantele cu aria de deservire la adresa utilizatorului, iar plata se va face rapid selectând cardul Gusto Pass, la finalizarea comenzii în aplicație.

„Prin parteneriatul cu Sodexo, le oferim utilizatorilor care comandă meniurile sau produsele preferate prin intermediul mobilPay Delivery, o nouă alternativă de plată, aceștia având de acum opțiunea de a achita comanda si cu cardurile de masă Gusto Pass. În prezent, NETOPIA Payments este singura platformă care procesează cardurile de masă ca metodă de plată în cadrul unei soluții de comenzi cu livrare la domiciliu”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA Payments.     

mobilPay Delivery este o platformă de comenzi dedicată restaurantelor și magazinelor specializate din toată țara și integrată în aplicația mobilă mobilPay Wallet, „singurul portofel digital din România cu care se pot face plăți în toate mediile”, potrivit companiei.

Cu ajutorul mobilPay Delivery, restaurantele își pot lista produsele, pot gestiona comenzile primite, iar clienții pot face plata online direct în aplicație. Aplicația mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store, iar cardul Gusto Pass poate fi înrolat în aplicaţie la secțiunea Metode de plată.

În acest moment, „rata de digitalizare a produselor Sodexo a depășit 80%”, mai precizeaza compania.

Utilizatorii Sodexo au acces la o rețea de parteneri ce numără 30.000 de locații, restaurante, cafenele, fast-food-uri, magazine pentru cadouri, librării, pensiuni, hoteluri și agenții de turism. Sodexo este primul emitent de carduri și vouchere din România care a oferit utilizatorilor sisteme de plată atât pentru Android cât și pentru iOS.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?