Portofoliul de carduri contactless al Visa Europe va depasi 100 mil. in 2014 – in acest an se va atinge masa critica si in Romania

28 ianuarie 2014

In acest moment, in 37 de tari europene sunt in circulatie peste 500 mil. de carduri valide emise sub licenta Visa Europe. Cum populatia batranului continent este de jumatate de miliard, se poate spune ca fiecare adult din Europa detine cel putin un card Visa. Pana la sfarsitul acestui an, unul din cinci carduri Visa din Europa va fi contactless.

In cursul anului financiar incheiat in septembrie 2013, portofoliul de carduri contactless al Visa Europe a crescut cu 53%, numarul de terminale care le accepta cu 177% iar numarul de tranzactii cu 277%.

In plus, s-a ajuns la un numar de 62 de proiecte de mobile payments, unele deja in derulare altele in curs de a fi implementate. Obiectivul Visa Europe este ca pana in 2020, jumatate dintre tranzactii sa fie efectuate prin intermediul dispozitivelor mobile.

Unul dintre aceste proiecte de plati cu mobilul, folosind tehnologia NFC, a fost implementat inca din iulie anul trecut si in Romania, de catre ING. Procesul va continua si in 2014, cu cel putin inca o banca lansand un proiect comercial similar.

De altfel obiectivul declarat al Visa Europe pentru Romania este “extinderea platilor contactless si lansarea de noi produse inovatoare pe platforme mobile”.

„Odata inceput asaltul telefonului mobil, suntem convinsi ca vom mai avea cateva lansari importante de plati cu telefonul mobil in Romania in 2014”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia al Visa Europe.

Oficialul Visa crede ca este nevoie de o mai buna colaborare intre banci si telefonia mobila, pentru a asigura canale de distributie si educatia necesara acestui tip de tranzactii.

Cat priveste cardurile contactless, reprezentantul Visa a admis ca “Romania este putin ramasa in urma fata de Europa, avem sub 200.000 de carduri contactless”. Oficialul Visa Europe a declarat insa ca acest decalaj se va reduce chiar din 2014. “In primul trimestru din acest an, 6 noi mari emitenti vor lansa carduri contactlesss si tot atatia mari acceptatori vor intra pe aceasta piata, ceea ce va asigura o masa critica pentru adoptarea tehnologiei NFC”.

Rezultate financiare Visa Europe 2013
Visa Europe financial results 2013

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
42 votes · 42 answers
Voteaza
NoCash