Porsche Finance lanseaza serviciul „masina pe baza de abonament”, ce poate fi comandat inclusiv online

11 iulie 2017

Pentru ca in Romania sunt clienti care vor sa-si schimbe masina in fiecare an sau sa o cumpere online, Porsche Finance vine cu o premiera in lumea auto: masina pe baza de abonament, schimbata la un an. Astfel, un client poate con­duce un automobil nou timp de un an, iar după aceasta perioada poate înlocui maşina astfel încât să aibă un automobil nou tot timpul. Astfel se face trecerea de la a deţine un automobil la a privi maşina ca soluţie de mobilitate.

„Serviciul este disponibil pentru clienţi indi­viduali, dar oricine îl poate contracta“, a spus David Gedlicka, directorul general al Porsche Finance Group în România.

În cadrul acestui program-pilot sunt acum disponibile două modele, 50 de automobile Volkswagen Golf şi 50 de auto­mobile Volkswagen Tiguan. Prin acesta se achită un avans după care se plăteşte lunar o rată tip de 12 luni, iar după un an clientul retur­nează maşina, achită un alt avans şi reia ra­tele. Spre exemplu, pentru un Golf tre­buie să se achite o rată lunară de 270 de euro plus TVA, iar pentru un Tiguan 440 de euro plus TVA, iar toate cheltuielile sunt incluse.

„Proiectul urmează să fie lansat în perioada imediat următoare şi începem cu automobile din gama Volkswagen. Acest tip de proiect nu mai există în oferta Porsche Holding din nicio altă ţară, îl lansăm pentru prima dată în România şi suntem foarte curioşi cum va fi primit.“, a explicat David Gedlicka.

Compania nu se opreste aici si deschide si un magazin online, prin care clienţii pot „comanda“ un auto­mobil, însă finalizarea actelor trebuie rea­lizată în continuare în showroom, deşi com­pletarea actelor se realizează online.

„Noul shop este un proiect-pilot în România, lansat pen­tru prima dată tot aici.“ Prin intermediul lui sunt disponibile trei automobile – VW Passat, Seat Ibiza şi Skoda Octavia Combi. „Am avut peste 150.000 de useri unici deja din mai şi am vândut două maşini. Am lansat pentru a vedea reacţia clienţilor. Acum urmează o extin­dere a proiectului cu mai multe maşini în ofertă. Desigur, nu cred că în viitor toate maşinile se vor vinde online, majoritatea se vor vinde tot în showroomuri, dar sunt clienţi care caută acest confort online“, explică directorul Porsche Finance Group.

Vânzarea propriu-zisă nu se poate face online, dar se lucrează la asta, şi va urma semnătura digitală.

Sursa: ZF

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?