Polonezul care a condus bursele din Varsovia si Bucuresti, revine in Romania, cu o platforma de crowdfunding

2 octombrie 2019

Ludwik Sobolewski (foto) se pregătește să intre în România cu platforma de crowdfunding Beesfund, cea mai mare platformă poloneză de acest tip, care utilizează și sistemul blockchain, potrivit profit.ro.

Sistemul crowdfunding presupune atragerea, online, de finanțare de la terți, o comunitate de persoane, pentru un anumit proiect. De la lansare, în 2012, Beesfund a strâns circa 7 milioane euro pentru aproximativ 50 de companii, mare parte din sumă, respectiv aproape jumătate, fiind ridicată în prima jumătate a acestui an.

Cu circa 26.000 de investitori înregistrați, Beesfund se prezintă drept cea mai mare platformă de crowdfunding cu acțiuni din Europa Centrală, cu intenția de a deveni cea mai importantă platformă de acest tip din Europa.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash