Polonezul care a condus bursele din Varsovia si Bucuresti, revine in Romania, cu o platforma de crowdfunding

2 octombrie 2019

Ludwik Sobolewski (foto) se pregătește să intre în România cu platforma de crowdfunding Beesfund, cea mai mare platformă poloneză de acest tip, care utilizează și sistemul blockchain, potrivit profit.ro.

Sistemul crowdfunding presupune atragerea, online, de finanțare de la terți, o comunitate de persoane, pentru un anumit proiect. De la lansare, în 2012, Beesfund a strâns circa 7 milioane euro pentru aproximativ 50 de companii, mare parte din sumă, respectiv aproape jumătate, fiind ridicată în prima jumătate a acestui an.

Cu circa 26.000 de investitori înregistrați, Beesfund se prezintă drept cea mai mare platformă de crowdfunding cu acțiuni din Europa Centrală, cu intenția de a deveni cea mai importantă platformă de acest tip din Europa.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?