Polonezii de la BLIK apreciaza ca este „un moment bun” sa intre pe piata din România

20 aprilie 2022

Fondatorii BLIK, sistem polonez de plăți mobile lansat cu sprijinul tuturor băncilor importante din Polonia în 2015, analizează posibilitățile de extindere în alte țări din UE, prioritatea fiind România, a doua cea mai mare piață din CEE, potrivit profit.ro.

Reprezentantii BLIK apreciaza ca „este un moment bun” sa intre in Romania intrucat numărul persoanelor care fac cumpărături online și preferințele lor de plată sunt practic aceleași ca în Polonia, la momentul la care BLIK a intrat pe piață.

De la lansarea sa în 2015, sistemul a procesat circa 1,5 miliarde de plăți. Aproximativ 70% din toate tranzacțiile BLIK reprezintă cumpărături online.

____________

Polish Payment Standard (PSP) este o companie formată din șase mari bănci poloneze: Alior Bank, Bank Millennium, Bank Zachodni WBK, mBank, ING Bank și PKO Bank Polski. PSP oferă clienților BLIK, un serviciu de plată mobil ce permite clienților să facă comerț electronic și plăți cu amănuntul, să retragă numerar de la bancomate și să trimită transferuri către alți clienți folosind sistemul.

Sistemul PSP, fiind o schemă de plată poloneză, înseamnă că utilizatorul poate accesa sistemul folosind o aplicație aparținând oricăreia dintre băncile participante și poate avea pe telefon mai multe aplicații care vor funcționa cu BLIK.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?