[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Politia Romana recomanda: „Evitati utilizarea retelelor wi-fi publice pentru operatiuni bancare, comert on-line sau afaceri personale”

29 mai 2018

In sfarsitul de saptamana trecut, IGPR a emis un comunicat de presa in care vine cu o serie de recomandari pentru folosirea in siguranta a telefonului mobil. Polițiștii recomandă utilizatorilor precauție la instalarea diverselor aplicații și să nu acceseze link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale. Probabil ca intrarea in vigoare a GDPR, si comunicarea obligatorie legata de conformarea la prevederile acestuia,  a fost un foarte bun prilej/pretext pentru hackeri sa mai fure noi date personale ale utilizatorilor de mobile.

De altfel, una dintre recomandarile Politiei Romane vizeaza tocmai protectia datelor cu caracter personal: „Nu accesați link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale. Entităţile legitime nu vă vor cere niciodată să furnizați sau să verificați informaţii sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul.”

Iata lista completa a recomandarilor:

. Pentru a folosi telefonul mobil în siguranță, vă recomandăm să instalați doar aplicațiile necesare și numai după ce ați verificat la ce date au acces (poziționare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.).

. Setați o parolă sau un pattern pe telefon și cod PIN pe cartelă. Trebuie să cunoașteți setările de securitate pentru telefon și să configurați dispozitivul la blocare automată.

. Configurați-vă telefonul astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivităţii.

. Realizați salvări periodice ale datelor pe un suport extern pentru a le putea recupera, în caz de pierdere.

. Instalaţi un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic și accesați doar site-uri sigure.

. Evitați utilizarea reţelelor wi-fi publice pentru operaţiuni bancare, comerţ on-line sau afaceri personale.

. Nu rulați programe a căror origine nu poate fi verificată.

. Nu deschideți ataşamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi.

Sursa: IGPR

Noutăți

Happy New Year 2025!

Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?