[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Platile prin SMS – o piata de 500.000 tranzactii cu volume de aproximativ 4 mil. Euro

6 februarie 2013

Piata de plati prin mesaje a ajuns in 2012 la jumatate de milion de tranzactii, valoarea medie a unei tranzactii fiind de circa 7,4 Euro. Sectoarele care au cunoscut cele mai mari cresteri la numarul de tranzactii prin mesaje de pe telefonul mobil au fost donatiile si serviciile online.

Fiind inca la inceput, cresterile anuale sunt semnificative. In cazul Netopia mobilpay, compania a procesat anul trecut 400.000 de tranzactii prin SMS (fara platile de sub 1 euro), cu 33% mai mult fata de 2011.

“Anul trecut am reusit sa crestem numarul de tranzactii prin SMS cu circa 100.000. De asemenea, din punct de vedere al valorii platilor procesate, am ajuns la 2,9 milioane de euro. Comparativ, piata de plati prin mesaje, care nu le include si pe cele de sub 1 euro, s-a ridicat la 3,7 milioane de euro”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA mobilPay.

Reprezentantul Netopia considera ca in 2013 vom asista la un avans al platilor de tip M2O (mobile 2 offline). Altfel spus, „in acest an se vor inmulti platile prin SMS pentru bunurile si serviciile cu livrare fixa, iar utilizatorii vor putea plati prin mesaje de pe telefonul mobil noi categorii de produse si servicii”, a explicat Antonio Eram.

O astfel de categorie noua de produse si servicii a fost oferita de companie inca de la inceputul acestui an. Astfel, in ianuarie a.c., NETOPIA mobilPay a introdus, in premiera pe piata romaneasca, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de telefonie Orange sa plateasca prin SMS calatoriile cu taxiurile Fly Taxi din Bucuresti.

NETOPIA mobilPay este lider local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanţi procesatori de plati online prin card.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?