Platile prin Apple Pay disponibile si pentru clientii Alpha Bank Romania, doar pentru posesorii de carduri Visa

7 iulie 2020

Pentru a efectua o plată contactless prin Apple Pay, clienții trebuie doar sa își apropie dispozitivul iPhone sau Apple Watch de un terminal de plată. „Fiecare achiziție Apple Pay este sigură, deoarece este autentificată cu Face ID, Touch ID sau codul de acces al dispozitivului, precum și un cod dinamic, unic de securitate,” potrivit comunicatului.

Apple Pay este acceptat în magazine alimentare, farmacii, taxiuri, restaurante, cafenele, magazine de retail și multe alte locuri.


Clienții pot utiliza, de asemenea, Apple Pay pe iPhone, iPad și Mac „pentru a face achiziții în aplicații sau pe  pagini web, în Safari, fără a fi nevoie să creeze conturi sau să introducă în mod repetat informații despre adresa de livrare și facturare,” mai precizeaza banca.

Apple Pay poate fi folosit și pentru a efectua plăți în aplicații de pe Apple Watch.

Atunci când clienții folosesc un card de credit sau de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv și nici pe serverele Apple. În schimb, un număr unic de cont al dispozitivului este atribuit, criptat și stocat în siguranță în Secure Element, un cip certificat, standard pentru industrie, conceput pentru a stoca informațiile de plată în siguranță pe dispozitiv.

Pentru configurarea Apple Pay pe iPhone, clientul va deschide aplicația Wallet, atingeți + și va urma pașii pentru a adăuga carduri de credit sau debit VISA emise de Alpha Bank Romania. Odată ce un client adaugă un card în iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, poate începe imediat să utilizeze Apple Pay pe dispozitivul respectiv.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?