Platile prin Apple Pay disponibile acum si pentru clientii Mastercard Alpha Bank

18 august 2020

Începand de astăzi plățile prin Apple Pay sunt disponibile și pentru clienții Alpha Bank Romania posesori de carduri Mastercard. „Apple Pay este o modalitate de plată care îi ajută pe clienți să evite transmiterea cardului către o altă persoană pentru efectuarea plății, atingerea butoanelor POS-ului sau plățile în numerar – utilizând facilitățile iPhone care protejează fiecare tranzacție,” potrivit comunicatului.

Pentru a efectua o plată contactless, clienții trebuie doar sa își apropie dispozitivul iPhone sau Apple Watch de un terminal de plată. Fiecare achiziție Apple Pay este sigură, deoarece este autentificată cu Face ID, Touch ID sau codul de acces al dispozitivului, precum și un cod dinamic, unic de securitate.


Apple Pay este acceptat în magazine alimentare, farmacii, taxiuri, restaurante, cafenele, magazine de retail și multe alte locuri.

Clienții pot utiliza, de asemenea, Apple Pay pe iPhone, iPad și Mac pentru a face achiziții în aplicații sau pe  pagini web, în Safari, fără a fi nevoie să creeze conturi sau să introducă în mod repetat informații despre adresa de livrare și facturare. Apple Pay poate fi folosit și pentru a efectua plăți în aplicații de pe Apple Watch.

Securitatea și confidențialitatea sunt fundamentale la Apple Pay. Atunci când clienții folosesc un card de credit sau de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv și nici pe serverele Apple. În schimb, un număr unic de cont al dispozitivului este atribuit, criptat și stocat în siguranță în Secure Element, un cip certificat, standard pentru industrie, conceput pentru a stoca informațiile de plată în siguranță pe dispozitiv.

Apple Pay este ușor de configurat. Pe iPhone, deschideți aplicația Wallet, atingeți + și urmați pașii pentru a adăuga carduri de credit sau debit Mastercard emise de Alpha Bank Romania. Odată ce un client adaugă un card în iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, poate începe imediat să utilizeze Apple Pay pe dispozitivul respectiv.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?