[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Platile online cu cardul impulsionate de lipsa comisioanelor pe tranzactii

17 noiembrie 2010

17 noiembrie 2010 – In ultima luna, aproximativ 300 proprietari de site-uri din circa 500 chestionati au raspuns pozitiv la propunerea procesatorului mobilpay.ro de a introduce platile online prin card, fara sa plateasca nici un comision pe tranzactiile desfasurate.

Campania lansata in data de 18 octombrie are ca principal scop impulsionarea pietei locale de plati online. Astfel, orice comerciant care isi activeaza contul si face prima tranzactie pana la 31 decembrie va beneficia gratuit de platforma de plati mobilPay, iar timp de 3 luni nu va plati nici un comision pentru tranzactiile desfasurate. Dupa perioada de gratuitate, comerciantii vor beneficia in continuare de cel mai bun comision de pe piata, care porneste de la 2,3% + 0.1 euro pe tranzactie, indiferent de volumul acestora.

Cele aproximativ 50 de magazine care deja si-au instalat platforma de plati mobilPay in ultima luna, au efectuat peste 2.000 tranzactii.

„Rezultatele partiale ale campaniei sunt peste asteptari. Urmeaza un sezon de varf in vanzari, asa incat comerciantii vor profita din plin de posibilitatea de a vinde online produsele si serviciile, fara nici un cost. Se pare ca estimarile noastre initiale, de circa 200 de site-uri noi care vor oferi pana la finele anului posibilitatea de plata cu cardul, vor fi depasite”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Serviciul mobilPay.ro a fost lansat in 2006 in zona platilor prin SMS, pentru ca in 2009 sa fie extins si in zona platilor online prin card bancar. Astfel, in acest moment, mobilPay.ro este singura platforma din Romania care ofera ambele sisteme de plați. Totodata, de la lansare, nici o frauda nu a avut loc prin platforma mobilPay, un argument in plus pentru romani ca sa foloseasca cu incredere cardul la cumparaturi de pe site-urile autohtone.

NETOPIA Sistem este lider pe piata din Romania in domeniul comunicarii prin sms si in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Cu peste 35 de milioane de sms-uri livrate in 2009 si relatii contractuale cu toti operatorii de telefonie mobila din Romania, web2sms.ro detine 50% din piata locala de servicii de comunicare si marketing mobil.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?