Platforma web care foloseste Inteligenta Artificiala pentru a ajuta companiile sa nu faca plati eronate

29 ianuarie 2019

pAIdAnalityx, solutia sub forma unei platforme web care foloseste inteligenta artificiala pentru a identifica platile eronate dintr-o companie, a analizat pentru trei companii multinationale platile din trecut, unde s-au identificat sume duplicate, mai exact, bani pe care companiile i-au pierdut fara sa stie, din erori operationale, in valoare de peste 3 milioane de euro.

Ulterior, platforma a fost implementata in cadrul acestor companii pentru a evita greselile pe viitor, iar acum 10 entitati bancare folosesc solutia, entitati care au un volum anual al platilor in valoare de 6-7 miliarde de euro.

Potrivit pAIdAnalytix, citata de wall-street.ro, companiile inregistreaza plati eronate din cauza faptului ca au un proces de plata complex, iar in peste 60% dintre companii, procesul nu este digitalizat, verificarea platilor realizandu-se prin factorul uman, unde efortul pentru a identifica erorile este foarte mare si nivelul de acuratete scazut.

Din prima zi de implementare a solutiei, aceasta are capacitatea de a identifica peste 95% din erorile realie, fiind folosita atat pentru analiza platilor din trecut, cat si in mod preventiv, inainte de orice plata. Dupa ce eroarea a fost identificata si analizata, se genereaza propunerea asupra platilor care au un risc mare de a fi eronate. Aceste propuneri sunt analizate de un operator uman care valideaza platile eronate reale, iar astfel modelul invata generand o predictie mai buna a doua oara.

Mai multe detalii in prezentarea de mai jos sustinuta de Radu Fertonea, fondatorul companiei

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
35 votes · 35 answers
Voteaza
NoCash