[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Platforma romaneasca de tranzactionare online – MobilPay – a fost premiata in Silicon Valley

8 iunie 2010

8 iunie 2010 – MobilPay, procesatorul autohton de tranzacţii online prin card bancar şi plăţi prin SMS operat de compania Netopia Sistem, s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii din cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în Silicon Valley.

În cadrul reuniunii Plug and Play Spring 2010, desfăşurate în perioada 20 mai – 3 iunie au fost prezentate audienţei peste 40 de afaceri din domenii cât mai diverse, de la Internet, media, la software şi jocuri.

mobilPay a primit votul favorabil din partea a peste 50 de investitori şi antreprenori de top din Silicon Valley, fiind apreciat drept un serviciu avansat care combină un sistem de plată mobil cu o platformă de marketing flexibilă, creată pentru a creşte substanţial vânzările comercianţilor care o adoptă. Printre participanţii din cadrul evenimentului s-au numărat Nandhu Nandhakumar, senior vice president LG Electronics şi Mitchell Kertzman, managing director la Hummer Winblad Venture Partners.

Avem primul business românesc premiat în cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Acest succes reafirmă poziţia mobilPay drept una dintre cele mai avansate tehnologii mondiale dedicate plăţilor mobile. O astfel de apreciere, venită din partea celor mai experimentaţi specialişti din lume în high-tech ne dă încredere în planurile noastre de dezvoltare pe piaţa americană şi nu numai”, a declarat Antonio Eram, Founder&CEO al Netopia Sistem.

Alături de mobilPay, printre câştigătorii Plug and Play Expo se numără WaveSecure, business cu sediul central în Singapore şi canadienii de la Perspecsys.

Netopia Sistem, companie înfiinţată în România în 2003, are o prezenţă activă în Silicon Valley unde a inaugurat în 2008 un birou propriu.

Lansat în 2006, serviciul de plăţi prin telefon mobilpay.ro, a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacţii procesate, ajungând la o cotă de piaţă in Romania de 80% în 2009. La sfârşitul anului trecut, mobilPay.ro a fost extins şi în zona plăţilor online prin card bancar, oficialii companiei estimând atingerea unei cote de piaţă de 30% pe acest segment, până la finele lui 2010.

Serviciul permite o integrare facilă, fără costuri suplimentare în orice aplicaţie on-line, indiferent de specificaţiile folosite la dezvoltare. Înregistrarea şi utilizarea serviciului mobilpay.ro sunt gratuite, fiind perceput doar un comision fix pe tranzacţie.

Despre Netopia Sistem

NETOPIA Sistem este leader pe piaţa din România în domeniul comunicării prin SMS şi în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms, respectiv mobilPay.ro. Din portofoliul companiei mai fac parte, pe lângă mobilPay, mobo.ro (portal dedicat aplicaţiilor pe telefonul mobil care cuprinde peste 1.200 de titluri disponibile pentru orice model de telefon) şi myGod.ro (platformă games on demand pentru PC).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?