Platforma romaneasca de open banking Finqware testeaza o noua linie de produse, in cadrul unor proiecte proof-of-concept

22 iulie 2020

La finalul lunii martie, platforma de open banking Finqware intra în bootcamp-ul grupei de startups a programului de accelerare BCR-InnovX, unde au câștigat Special Gemini Prize pentru „The Best Innovative Startup 2020”.

Dupa ce a reusit sa digitalizeze 90% din piata bancara din Croatia, din perspectiva API si agregare conturi, fintech-ul a dezvoltat un nou produs bazat pe open banking „care să rezolve nevoile de administrare de cashflow și de management de trezorerie a marilor companii,” dupa cum spune Cosmin Cosma, CEO and co-founder Finqware, pentru start-up.ro.


Compania a folosit InnovX ca sa dezvolte strategia acestui produs și pentru a descoperi nevoilor clienților în perioada programului.

Am obținut un concept de produs de open banking clar, axat pe un segment de piață interesant, încă neexplorat suficient, din zona de business-to-enterprise. Am început să îl testăm cu încredere în discuții de explorare cu câțiva potențiali clienți reali și am pornit dezvoltarea lui în cadrul unor proiecte proof-of-concept”, explică Cosmin.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?