Platforma romaneasca de open banking Finqware testeaza o noua linie de produse, in cadrul unor proiecte proof-of-concept

22 iulie 2020

La finalul lunii martie, platforma de open banking Finqware intra în bootcamp-ul grupei de startups a programului de accelerare BCR-InnovX, unde au câștigat Special Gemini Prize pentru „The Best Innovative Startup 2020”.

Dupa ce a reusit sa digitalizeze 90% din piata bancara din Croatia, din perspectiva API si agregare conturi, fintech-ul a dezvoltat un nou produs bazat pe open banking „care să rezolve nevoile de administrare de cashflow și de management de trezorerie a marilor companii,” dupa cum spune Cosmin Cosma, CEO and co-founder Finqware, pentru start-up.ro.


Compania a folosit InnovX ca sa dezvolte strategia acestui produs și pentru a descoperi nevoilor clienților în perioada programului.

Am obținut un concept de produs de open banking clar, axat pe un segment de piață interesant, încă neexplorat suficient, din zona de business-to-enterprise. Am început să îl testăm cu încredere în discuții de explorare cu câțiva potențiali clienți reali și am pornit dezvoltarea lui în cadrul unor proiecte proof-of-concept”, explică Cosmin.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?