Platforma nocash intr-o noua prezentare. Momentul este marcat prin lansarea conferintei internationale Banking 4.0, cu un teaser video

17 iulie 2019

Incepand cu 1 iulie, platforma de stiri (zilnice) a industriei de plati electronice din Romania se lanseaza intr-o noua prezentare, grafica si de continut, si sub un nou domeniu: nocash.ro.

Dupa 18 ani de „foc continuu”, platforma nocash a ajuns la a treia versiune. Ne-am lansat in mai 2001 sub domeniul no-cash.ro, cand functionam ca o portal de comparare produse in domeniul cardurilor. Primul site de acest gen din Romania.

La acel moment erau emitenti care nu aveau site propriu de prezentare, astfel ca produsele lor erau promovate pe internet prin intermediul platformei nocash.

Din 2007 am devenit nocash.info.ro, platforma care s-a transformat intr-o reala agentie de stiri, urmarind atat piata interna cat si cea internationala.

Incepand cu 1 iulie a.c., ne relansam sub domeniul nocash.ro si propunem o si mai adanca segmentare a industriei de carduri si de plati electronice, cu o puternica zona de fintech, care acopera un spectru larg de subiecte: de la finantare si pana la aplicatii.

Astfel, apar noi sectiuni care urmaresc cele mai recente evolutii in domeniul tehnologiilor emergente si modelelor de business bancar. Este cazul sectiunilor blockchain, inteligenta artificiala & machine learning, RPA (robotic process automation), cloud computing, e-money & crypto, open banking, semnatura electronica si plati instant.

Si daca nu era suficient de acoperitor, am lansat si sectiunea podcast, astfel incat continutul NOCASH sa poata fi urmarit si de catre cei care sunt la volan sau pe pista de alergare.

De asemenea, am introdus posibilitatea de a urmari in timp real evolutia pretului actiunilor celor mai importante companii din industria serviciilor electronice de plata, indiferent daca vorbim de scheme internationale de plata, furnizori de infrastructura, companii BIG tech sau dezvoltatori de solutii in domeniul serviciilor financiare.

Cu ocazia relansarii platformei nocash.ro, demaram si campania de promovare a conferintei internationale Banking 4.0, unul dintre cele mai importante evenimente regionale care analizeaza – la nivel de experti internationali – influenta tehnologiilor emergente asupra dezvoltarii industriei serviciilor financiar-bancare in anii urmatori.

La prima editie au fost 200 de participanti din 9 tari. Pentru a doua editie, organizatorii si-au propus sa dubleze totul.

In primul rand a fost dublata perioada. Conferinta se va tine pe durata a doua zile, in 25 si 26 noiembrie, la Bucuresti.

In al doilea rand, au fost dublate spatiile. Evenimentul va fi organizat la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, atat in sala Le Diplomate – unde vor avea loc prezentarile si panel-urile – cat si in sala Regina Maria – unde se va desfasura expozitia fintech, in cadrul careia vor fi prezentate cele mai inovatoare solutii si modele de business dezvoltate pentru optimizarea actualelor procese de banking.

Nu in ultimul rand, la eveniment sunt asteptati 500 de participanti, din peste 150 de companii.

„La majorat, a venit timpul ca atat evenimentele cat si platforma de stiri NOCASH sa se alinieze newsletter-ului NOCASH, a carui calitate este recunoscuta de catre intreaga industrie de profil ca fiind de tip premium, poate cel mai bun din piata. La Banking 4.0 vom avea in paneluri banci de pe mai multe continente, moderate de futurologi celebri, autori de best seller-uri. In premiera pentru Romania, ne dorim ca autentificarea participantilor sa se faca prin recunoastere faciala. Evenimentul va fi un adevarat regal fintech”, a declarat Sergiu Cone, administratorul platformei nocash.ro si organizatorul conferintei internationale Banking 4.0.

Teaser-ul conferintei Banking 4.0 poate fi urmarit aici:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?