Platforma Ghiseul.ro a depasit 650.000 de utilizatori activi. Numarul acestora a crescut in trei luni, aproape cat in tot anul 2019.

10 iunie 2020

La finele lunii februarie a.c., platforma ghiseul.ro inregistra un numar de 543.000 de utilizatori. In prezent, numarul acestora a urcat la peste 650.000, un plus de 107.000 utilizatori activi.

In tot anul 2019, numarul de noi utilizatori inscrisi pe platforma a fost de 119.451. Cu alte cuvinte, se poate spune ca pe perioada starii de urgenta, la care s-a adaugat starea de alerta, am obtinut acelasi numar de utilizatori cat in tot anul 2019.

Prin platforma ghiseul.ro se platesc online, prin card, impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum si amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.

Detalii pentru gradul de utilizare al platformei in 2019 gasiti aici

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?