Platforma de educatie financiara a consumatorilor lanseaza achizitia online a politelor RCA, cu plata prin card

24 iunie 2020

Incepand din luna iunie, Conso.ro si-a extins activitatea pe piata asigurarilor, oferind consumatorilor posibilitatea de a cumpara online polita RCA. Acestia obtin in timp real oferte de la toti asiguratorii RCA, astfel ca pot compara usor primele de asigurare si acoperirea teritoriala.

Pentru a cumpara asigurarea RCA, utilizatorul are de parcurs cativa trei pasi, „intreg procesul fiind finalizat in cateva minute, folosind telefonul, calculatorul sau tableta”, potrivit comunicatului:


1) Completeaza formularul cu informatiile necesare pentru obtinerea ofertelor RCA de la asiguratori (informatii despre autoturism, proprietar, durata politei);

2) Compara ofertele asiguratorilor si alege varianta optima;

3) Adauga adresa de livrare si efectueaza plata cu cardul.

Dupa confirmarea platii, utilizatorul primeste pe email polita RCA in format electronic, urmand ca polita in format fizic sa fie livrata la domiciliu, impreuna cu celelalte documente informative, impuse de normele ASF.

Conso activeaza pe piata asigurarilor in calitate de asistent in brokeraj, in colaborare cu Campion Broker, societate autorizata de ASF ca broker de asigurare.

In prezent, Conso.ro compara ofertele RCA pentru toate societatile de asigurare de pe piata care ofera acest produs: Allianz-Tiriac Asigurari, Asirom, City Insurance, Euroins, Generali, Grawe, Groupama, Omniasig, Uniqa si Watford.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?