Platforma de equity crowdfunding Seedblink anunta autolistarea. Pentru suma de 300 mii EUR, compania va emite 6,67% capital nou.

19 mai 2020

Update: „Am anunțat listarea SeedBlink la ora 10, iar până la ora 12:30 suma strânsă prin equity crowdfunding a depășit cei 200 mii EUR alocați.”, anunta compania. 40 de investitori au depus angajamente de equity crowdfunding în suma totală de peste 220 mii EUR. 
Strângerea de fonduri a SeedBlink este una dintre cele mai mari campanii de crowdfunding pe model equity care a fost demarată în România în acest an, fiind deschisă investițiilor doar pentru o perioadă limitată de timp.

Datorită interesului din partea investitorilor înregistrați pe platformă, SeedBlink a decis să aloce pentru crowdfunding o sumă de 400 mii EUR, față de cea anunțată inițial de 200 mii EUR, dar diminuând din suma alocată discuțiilor cu fondurile de tip Venture Capital.

Așadar următoarea fază a dezvoltării SeedBlink va putea fi finanțată prin contribuția suplimentară în valoare de 100 mii EUR a celor cinci acționari existenți și prin equity crowdfunding pentru suma de 400 mii EUR. Pentru totalul de 500 mii EUR, SeedBlink emite 10.17% capital nou. 

### 

Astăzi SeedBlink se autolistează pentru a sprijini dezvoltarea locală și regională a startup-urilor.

După o investiție inițială de 150 mii EUR a co-fondatorilor, creșterea SeedBlink va fi finanțată de contribuția suplimentară a celor cinci acționari existenți, în valoare de 100 mii EUR, iar o sumă de 200 mii EUR este alocată acum pentru campania de equity crowdfunding.

De asemenea, SeedBlink explorează atragerea a maxim patru tichete de câte 100 mii EUR de la fonduri de Venture Capital, în condiții aliniate pentru toți investitorii. Pentru suma de 300 mii EUR, SeedBlink va emite 6.67% capital nou.

SeedBlink spune ca este „cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiunea Europei de Sud-Est”, oferind celor interesați o metodă simplă de a investi în startup-uri tehnologice.

„Anul doi va surprinde pregătirea pentru scalare, atât cu startup-uri cât și cu investitori din regiune. În următorii trei ani, platforma va construi în jurul său o comunitate de 30,000 de investitori din regiune, cărora le va propune 175 alternative de investiții în tot atâtea startup-uri inovative.”

Potrivit companiei, soluția dezvoltată pentru equity crowdfunding „este primul produs implementat în această zonă a lumii dintr-o suită de produse destinate investițiilor în startup-uri”.

Platforma se bucură deja de încrederea celor peste 1.000 investitori care și-au făcut cont și de cele opt listări, toate complet subscrise, sau suprasubscrise, cu sume strânse de peste 750 mii EUR.

“Obiectivul principal al SeedBlink este creșterea numărului de investitori potențiali, pentru asigurarea unei mase critice. Începem construcția acestei comunități interesate în investiții de dimensiune redusă din România – locul cel mai facil pentru o comunicare directă – și extindem apoi eforturile prin articularea unor procese specifice în țările din regiune.” – Radu Georgescu, Chairman of the Board.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?