Plata direct din aplicatie, o noua facilitate pentru utilizatorii de carduri de beneficii Up Romania

14 iulie 2020

Utilizatorii de carduri Up România – Up Dejun, Up Cadou, Up Cultură și Up Vacanță – care folosesc sistemul de operare Android vor avea posibilitatea plăților direct cu telefonul mobil, atât timp cât acesta are opțiunile de NFC și autentificare prin amprentă sau recunoaștere facială. „Această soluție proprie de plată este în fază finală de testare și va fi în curând disponibilă spre utilizare,” potrivit comunicatului de presa.

Disponibilă în Google Play, App Store și recent în App Gallery Huawei, aplicația Up Mobil permite vizualizarea PIN-ului direct în aplicație, oferă acces la oferte și discount-uri disponibile de la partenerii Up România, la categorii de produse și servicii precum: sejururi turistice, meniuri la restaurant, articole pentru casă, cărți, cosmetice, bijuterii.


De asemenea, compania a activat serviciul Apple Pay, care permite înrolarea tuturor cardurilor Up România în wallet, ceea ce face posibile plățile cu telefonul pentru toți beneficiarii de carduri Up, fără a mai scoate din portofel cardul de beneficii.

Achizițiile de produse și servicii online cu ajutorul cardurilor Up România sunt printre nevoile cele mai mari identificate de beneficiarii Up România, aceștia dorindu-și cel mai mult posibilitatea de a comanda și achita online produse de fashion, alimentare, IT&C, bricolaj, servicii turistice. În acest sens, Up România dezvoltă permanent parteneriate cu platforme de comenzi și plăți online, livrări de mâncare și servicii turistice.

Un studiu derulat recent de Up România în rândul utilizatorilor relevă un interes crescut pentru tranzacțiile online. De la declanșarea pandemiei, aceștia au achiziționat online cu 29% mai multe alimente, cu 25% mai multe articole de  îmbrăcăminte și bricolaj, cu 20% mai multe produse din categoriile IT, medicamente și produse dezinfectante și cu 17% mai multe cosmetice.

De asemenea, 55% dintre utilizatorii Up România au făcut plăți online în ultimele 6 luni între 5-10 ori și peste 10 ori.  

Deși plățile in numerar sunt în continuare numeroase (60%) în rândul utilizatorilor Up România, plățile cu cardul bancar și cardurile de beneficii au depășit plata cash (80%, respectiv 67%).

„Cardurile de masă rămân în continuare cele mai dorite beneficii de către utilizatorii Up România, însă aceștia își doresc tot mai mult beneficii pentru timpul lor liber, cum sunt cardurile culturale și cele de vacanță. De asemenea, dezvoltarea de noi funcții pentru cardurile actuale și aplicație sunt printre așteptările angajaților care se bucură de beneficiile extrasalariale Up România,” se mai arata in comunicat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?