Plata cu criptomonede direct la casa de marcat, disponibila si in magazinele din Romania

15 ianuarie 2021

Magister Software împreună cu un procesator de plăţi GoCrypto lansează un serviciu de plată cu criptomonede direct la casa de marcat prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil al clienților, de tip cripto-portofel virtual, scrie startupcafe.ro. Portofelele acceptate sunt: Elly Wallet și Bitcoin.com Wallet.

Serviciul este disponibil în mai multe magazine şi se pot face plăţi cu Bitcoin (BTC), BitcoinCash (BCH), Ethereum (ETH), GoCrypto (GOC), Tezos (TEZ), Litecoin (LTC) sau Viberate(VIB),

În magazinele existente, aplicația SmartCash POS este  conectată cu principalii procesatori de plăți online, suportând tranzacții cu cardul, portofele virtuale clasice și portofele pentru criptomonede.

Folosirea criptomonedelor direct la casa de marcat transformă acest tip de monedă în numerarul viitorului„, afirmă Dor Bujor Pădureanu, CEO-ul companiei Magister Software.

###

Magister Software este dezvoltatorul platformei SmartCash RMS, cel mai raspandit software pentru retail din România. Peste 7000 de magazine alimentare de proximitate din toata tara utilizeaza aceasta platforma.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?