[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Piticot este prima asociatie din Romania care accepta donatii in Bitcoin

6 mai 2015

Asociatia PITICOT anunta ca a implementat pe piticot.org/respiro/doneazasitu/ donatiile prin bitcoin. Astfel, oricine si din orice colt al lumii poate realiza donatii pentru a ajuta copiii bolnavi si cu dizabilitati inscrisi in Asociatia PITICOT.

“Suntem prima Asociatie din Romania care ajuta copiii aflati in dificultate – si care accepta donatii in valuta digitala bitcoin”, a spus Dorel Puchianu, Fundraising Specialist la Asociatia PITICOT.

Potrivit comunicatului, Asociatia PITICOT pune bazele singurului centru de tip RESPIRO din N-V Romaniei. Dezvoltat in parteneriat cu Primaria MADARAS, jud. Bihor. Centrul de tip RESPIRO – reprezinta o locatie, spatiu, zona de confort in care sunt adusi copii cu probleme speciale pentru a oferi un moment de ragaz pentru apartinatori.

Administratorii proiectului au convingerea ca acceptarea bitcoin pentru donatii este un mare avantaj pentru a obtine fondurile necesare implementarii lui.

“Faptul ca acceptam donatii in bitcoin este un alt atuu care ne va facilita sa dam viata Centrului Respiro pana la sfarsitul anului 2015”, a spus Lavinia Catrinar, Presedintele Asociatiei PITICOT.

Donatiile pot fi efectuate si prin card, valoarea lor variind intre 5 RON si 5.000 RON. Tranzactiile sunt procesate de catre PayU Romania.

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?