[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Piraeus Bank Romania preia 60% dintre clientii ATE Bank Romania

26 noiembrie 2013

Conform fluxului tehnic al operatiunii, cardurile emise de ATE Bank Romania, apartinand celor 11.000 de clienti ce urmeaza a fi preluati, nu vor mai fi functionale din 29 noiembrie, ora 16.00. Acestea au fost inlocuite cu carduri de debit si de credit emise de Piraeus Bank Romania, care vor fi active din 2 decembrie, respectiv 3 decembrie a.c..

Piraeus Bank Romania anunta ca va finaliza preluarea unui segment din portofoliul de clienti ATE Bank Romania in intervalul 30 noiembrie – 1 decembrie 2013 astfel incat aproximativ 11.000 de clienti ATE Bank Romania, persoane fizice si juridice, vor intra de la 1 decembrie in portofoliul Piraeus Bank Romania.

Clientii care urmeaza a fi integrati sunt companii care detin credite, conturi curente si alte produse bancare specifice, precum si persoane fizice care au optat pentru credite de consum si ipotecare, carduri, depozite, conturi curente si de economii.

Alti aproape 7000 de clienti vor ramane in portofoliul ATE Bank Romania si vor continua relatia contractuala cu aceasta institutie.

Procesul de preluare presupune migrarea tehnica a produselor si conturilor clientilor in sistemul Piraeus Bank Romania. Incepand de luni, 2 decembrie 2013, clientii transferati vor fi deserviti exclusiv de reteaua de unitati a Piraeus Bank Romania si vor putea accesa intreaga gama de produse si servicii oferita de banca.

“Prioritatea noastra este ca intreaga operatiune de migrare sa se desfasoare corect si rapid, astfel incat sa fie resimtita cat mai putin de toti cei implicati. Ne dorim ca integrarea sa fie perceputa de catre noii nostri clienti ca fiind o experienta pozitiva, care le va pune la dispozitie o retea vasta de unitati si o gama larga de produse bancare” a declarat Catalin Parvu, Director General Executiv, Piraeus Bank Romania.”

Informatii importante pentru clienti

Conform fluxului tehnic al operatiunii, cardurile emise de ATE Bank Romania, apartinand clientilor ce urmeaza a fi preluati, vor fi inchise. Astfel, incepand de vineri, 29 noiembrie 2013, ora 16.00, cardurile de debit si credit ATE Bank Romania nu vor mai fi functionale. Acestea au fost inlocuite cu carduri de debit si de credit emise de Piraeus Bank Romania, care vor fi active de luni, 2 decembrie 2013, respectiv marti, 3 decembrie 2013. Din 18 noiembrie 2013, clientii au fost invitati in unitatile Piraeus Bank Romania pentru a intra in posesia noilor carduri. ATM-urile ATE Bank Romania nu vor mai fi operationale incepand cu data de 28 noiembrie 2013. Posesorii de carduri preluati sunt invitati sa utilizeze reteaua Piraeus Bank Romania, formata din 254 de ATM-uri. POS-urile ATE Bank Romania vor fi de asemenea inchise vineri, 29 noiembrie 2013. Piraeus Bank Romania a pus la dispozitia comerciantilor noi terminale POS.

Clientii ATE Bank Romania care vor fi preluati de Piraeus Bank Romania vor putea primi incasari in conturile ATE Bank Romania numai pana la data de 29 noiembrie 2013, inclusiv. Incepand cu data de 2 decembrie 2013 conturile respective vor deveni inoperabile. Cu aceeasi data, clientii preluati vor avea la dispozitie conturi deschise la Piraeus Bank Romania, despre care au fost deja notificati in vederea informarii partenerilor.

Pentru clientii preluati, instrumentele de debit – cecuri si bilete la ordin – emise de ATE Bank Romania vor fi decontate de catre aceasta pana la data de 29 noiembrie 2013, inclusiv. Dupa termenul limita, operatiunile de decontare prin ATE Bank Romania nu vor mai fi posibile. Incepand de luni, 2 decembrie 2013, clientii preluati pot solicita instrumente de debit emise de Piraeus Bank Romania.

Prin hotararile adoptate de Adunarea Extraordinara a actionarilor ATE Bank, respectiv a actionarilor Piraeus Bank, in data de 28 iunie 2013 s-a aprobat divizarea ATE Bank prin desprinderea unei parti si transferul acesteia catre Piraeus Bank Romania, conform prevederilor legale in vigoare. Banca Nationala a Romaniei a aprobat divizarea ATE bank in data de 08 octombrie 2013.

Transferul efectiv de patrimoniu (al portofoliului de client, precum si al contractelor incheiate de ATE Bank cu clientii, astfel cum sunt stabilite prin proiectul de divizare) va avea loc la data la care divizarea ATE Bank se va inregistra la Registrul Comertului Bucuresti.

Incepand cu Data Transferului, produsele si serviciile bancare se vor transfera catre Piraeus Bank Romania automat, prin efectul legal al divizarii ATE Bank. Produsele si serviciile bancare contractate cu ATE Bank vor putea fi accesate prin intermediul unitatilor teritoriale Piraeus Bank Romania.

De asemenea, ATE BANK Romania a anuntat restrictiile care vor interveni la tranzactionare in perioada 27 noiembrie – 2 decembrie 2013, prin publicarea unor precizari privind orarul de procesare al operatiunilor.


Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?