[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Piraeus Bank Romania emite carduri cu cip – intregul portofoliu va fi inlocuit pana la finele anului

12 iulie 2010

12 iulie 2010 – Piraeus Bank Romania va inlocui banda magnetica cu cip-ul, o tehnologie care aduce un plus de securitate utilizatorilor de carduri bancare.Pana la sfarsitul acestui an, banca va inlocui tot portofoliul sau de peste 100.000 de carduri. Alte doua banci vor face anunturi similare in curand.

Proiectul include toate tipurile de carduri emise de Piraeus Bank Romania – cardurile de credit Piraeus Visa Classic si Visa Exclusive Gold si cardurile de debit Visa Shop & Cash – si vizeaza atat detinatorii actuali de carduri cat si pe noii solicitanti.

Procesul de reemitere a cardurilor deja existente este unul simplu pentru clienti, care nu trebuie decat sa-si ridice noul card de debit sau credit de la banca dupa instiintarea telefonica venita de la Piraeus Bank.

“Pana la sfarsitul acestui an vom inlocui peste 100.000 de carduri de credit si de debit, astfel incat clientii bancii sa simta un plus de siguranta la efectuarea tranzactiilor cu cardul, tinand cont de faptul ca informatia stocata pe cip este foarte greu de reprodus. Proiectul de inlocuire a cardurilor cu banda prin cele cu memorie cip vine in continuarea procesului prin care  toate ATM-urile si POS-urile proprii au fost adaptate la noua tehnologie EMV inca de la inceputul anului 2009. “a declarat Oana Tanasescu, manager operatiuni carduri.

La sfarsitul lunii martie 2010, Piraeus Bank Romania avea o retea compusa din 254 ATM-uri si 1.002 POS-uri.

Conform ultimelor rezultate financiare publicate de banca, numarul cardurilor (debit si credit) valide in circulatie ale  Piraeus Bank Romania atinsese 102.498 unitati la sfarsitul lui martie 2010, in crestere de 12% fata de aceeasi perioada a lui 2009.

Sursa: Piraeus Bank

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?