[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Piata autohtona de e-commerce va creste cu peste 50% sub impulsul site-urilor de reduceri

17 mai 2011

17 mai, 2011 – Reprezentantii Netopia Sistem estimeaza pentru acest an o crestere  cu peste 50% a gradului de tranzactionare la nivelul intregii piete de plati online cu cardul, la un total de circa 3,6 milioane de plati. Site-urile de reduceri vor fi principalul motor de crestere.

In primele patru luni ale acestui an, compania a procesat prin serviciul mobilPay peste 400.000 de tranzactii, in timp ce valoarea tranzactiilor a depasit suma de 8 milioane de euro, dat fiind faptul ca valoare medie a unei tranzactii in aceasta perioada s-a ridicat la 20 de euro. Pentru acest an, Netopia Sistem estimeaza ca va procesa prin serviciul mobilPay peste 1,5 milioane de tranzactii online cu cardul. Dintre acestea, circa un sfert dintre tranzactii vor fi realizate pe site-urile de reduceri.

„In acest moment, site-urile de reduceri reprezinta motorul pietei de plati online cu cardul, deoarece aceste platforme inregistreaza un ritm de crestere a numarului de tranzactii de 10% de la o luna la alta. Daca in primele patru luni s-au inregistrat peste 250.000 de tranzactii, pana la sfarsitul anului apreciez ca numarul platilor online cu cardul pe site-urile de reduceri va depasi 850.000 de tranzactii”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem (foto).

In conditiile in care compania proceseaza mai mult de 90% din totalul platilor online inregistrate pe site-urile de reduceri, in acest an reprezentantul companiei estimeaza ca va intermedia prin serviciul mobilPay peste 750.000 de tranzactii pe aceste platforme. Serviciile de plata cu cardul sunt oferite de Netopia Sistem in baza parteneriatului incheiat cu Garanti Bank in anul 2009.

„Pentru 2011, platile pe site-urile de reduceri vor inregistra intre 40 si 50% din totalul tranzactiilor procesate de companie, restul fiind reprezentate de tranzactiile pentru ceilalti clienti ai nostri, precum Vodafone, Okazii, eMag, etc.”, a explicat Eram.

De asemenea, de la inceputul anului se observa si o crestere de 50% a valorii medii a unei tranzactii realizate pe site-urile de reduceri, de la 10 euro in luna decembrie a anului trecut, la 14 euro la sfarsitul lunii aprilie.

Este posibil ca valoarea medie a tranzactiilor sa creasca pana la sfarsitul anului, pe masura ce comerciantii vor incepe sa promoveze oferte de valori mai ridicate. In acelasi timp, numarul romanilor care isi vor folosi prima data cardul pentru achizitii online va continua sa creasca, sub impulsul promotiilor extrem de tentante ale acestor site-uri”, a incheiat Eram.

Netopia Sistem este lider pe piata din Romania in domeniul comunicarii prin sms si in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro. Cu peste 50 de milioane de sms-uri livrate in 2010 si relatii contractuale cu toti operatorii de telefonie mobila din Romania, web2sms.ro detine 60% din piata locala de servicii de comunicare si marketing mobil.

Lansat in 2006, serviciul de plati prin telefon mobilPay.ro a inregistrat o dublare anuala a numarului de tranzactii procesate, ajungand la o cota de piata de 80% in 2010. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins si in zona platilor online prin card bancar.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?