Petre Bunescu, vicepresedintele BRD, pleaca din banca dupa o cariera de 30 de ani. Va fi inlocuit de un jurist, daca BNR este de acord.

7 februarie 2019

Petre Bunescu (foto), ce lucrează în cadrul ac­tualei BRD SocGen din 1975 şi care în ulti­mii 30 de ani a ocu­pat poziţia de director ge­ne­ral – fi­nanţe/trezorerie al băncii, va pleca din bancă de la 1 martie, a anunţat BRD SocGen la Bursa de Valori Bu­cureşti.

Născut în data de 15 noiembrie 1952, Petre Bunescu a fost angajat al Bancii de Investitii din 1975 iar din 1990 a fost numit in functia de Director Adjunct al Sucursalei Municipiului Bucuresti.

Odata cu infiintarea Bancii Romane pentru Dezvoltare la 1 decembrie 1990, preia functia de Vicepresedinte si de membru al Consiliului de Administratie si al Comitetului de Directie al bancii pana in iulie 1999. In perioada noiembrie 1997-mai 1998 a detinut functia de Presedinte Interimar al Bancii Romane pentru Dezvoltare.

Din august 1999 este Director General Adjunct si membru al Consiliului de Administratie al BRD – Groupe Societe Generale.
In 18 aprilie 2007, a fost reales în functia de administrator al BRD pentru un mandat de 4 ani.
Este Primvice-Presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor şi membru in Consiliul de Administratie al Transfond SA.

Din 1997, este cadru didactic titular la Institutul Bancar Roman si Institutul de Studii Financiar bancare, iar in 2007 devine si cadru didactic asociat la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.
A absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti in 1975. In anul 2003 a obtinut titlul de Doctor in economie.

Plecarea este determinata de ieșirea la pensie, potrivit oficialilor băncii citati de profit.ro

În locul lui a fost numit Mihai Selegean (43 de ani), director ge­ne­ral al BRD SocGen din 2008.

Domnul Selegean a fost director de cabinet al ministrului Justiției Rodica Stănoiu în perioada mai-iulie 2003, în timpul Guvernului Năstase, apoi director adjunct la Institutul Național al Magistraturii. A revenit ulterior în Ministerul Justiției în calitate de consilier juridic, pentru ca din iunie 2004 până în martie 2008 să fie director la Institutul Național al Magistraturii, după care s-a angajat la BRD ca director juridic.

Numirea acestuia este sub conditia aprobarii BNR „si isi va produce efectele de la data emiterii aprobarii prealabile a BNR”.

„Domnul Petre Bunescu a renun­ţat la man­datul său de director general adjunct – fi­nan­ţe/trezorerie începând cu data de 1 martie 2019. (…) În reu­niu­nea din 5 februarie 2019, con­­siliul de administraţie al BRD – Groupe So­ciété Générale a decis numirea dom­nului Mihai Tiberiu Selegean în calitate de direc­tor general adjunct – finan­ţe/tre­zo­rerie, începând cu data de 1 martie 2019, pe postul vacant existent în cadrul comitetului de direcţie al băncii“, a anunţat BRD.

Sursa foto: ZF

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?