[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Peste jumatate de milion de pensionari isi incaseaza pensia pe card BCR

27 iulie 2012

27 iulie 2012 – Criza a facut ca in ultimii ani sa asistam la schimbarea permanenta a profilului clientului ideal. Dupa restructurarea sectorului privat, angajatii publici erau cei cautati de banci. In prezent, fiind considerati clienti cu un venit sigur si un comportament de bun platnic, pensionarii sunt ofertati de 17 banci pentru incasarea pensiilor pe card. Peste o jumatate de milion de pensionari a optat pentru BCR, banca inregistrand in 2011 o crestere cu 50% a clientilor care au ales sa isi incaseze pensia la BCR. Preferinta pensionarilor pentru serviciile oferite de BCR a fost confirmata si in primele 5 luni ale anului 2012: peste 30% dintre pensionarii care au optat pentru incasarea pensiei intr-un cont cu card au ales BCR.

Banca a anuntat recent lansarea descoperitului de cont pentru persoanele care incaseaza pensia intr-un cont BCR. Acesta poate ajunge pana la 3 pensii lunare nete. Descoperitul de cont pentru clientii pensionari este acordat pentru o perioadă de 24 de luni, varsta clientilor la data acordarii fiind de maxim 66 de ani (65 de ani impliniti).

“BCR  si-a completat oferta pentru pensionari cu o solutie practica pentru eliminarea grijilor cauzate de cheltuieli neprevazute sau lipsa banilor. Printre avantajele acestui nou produs de creditare se numara: posibilitatea constituirii unei rezerve de bani fara garantii si fara justificarea destinatiei banilor, accesul permanent si facil la banii din descoperit prin cardul de debit atasat contului curent si de asemenea costurile zero la momentul retragerii de numerar la ATM, platii  facturilor de utilitati la bancomatele BCR sau la cumparaturi”, a declarat Sorin Mititelu, Director Management Segmente Retail BCR.

Pentru a achizitiona acest produs si pentru a solicita virarea pensiei intr-un cont curent deschis la BCR clientii se pot prezenta in orice unitate a bancii cu actul de identitate, decizia de pensionare definitiva si talonul de pensie.

Odata cu lansarea descoperitului de cont, reprezentantii BCR considera ca institutia devine banca cu cea mai larga oferta de produse si servicii destinate special pensionarilor – pachet de cont curent pentru incasarea pensiei, descoperit de cont, bonus de dobanda pentru depozite, asigurare privata de sanatate.

In acest an, oferta pentru incasarea pensiei pe card a mai lansat si Raiffeisen Bank. Bancpost are la randul ei un produs dedicat „Senior Activ” si chiar o platforma web special conceputa pentru promovarea acestui produs. Potrivit datelor CNPAS, in prezent sunt nu mai putin de 17 banci care au incheiat conventii privind plata pensiilor prin conturi curente sau conturi de card. Lista se prezinta dupa cum urmeaza: BCR,  CEC,  Bancpost,  Banca ComercialaCarpatica, BRD, Procredit Bank, BancaTransilvania, Libra Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank Romania, ATE Bank Romania, Volksbank, Piraeus Bank, Romanian International Bank, Intesa Sanpaolo Bank, UniCredit Tiriac Bank si Alpha Bank Romania. Prin CitiBank se realizeaza exportul pensiilor, conform regulamentelor europene.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?