Peste 400.000 de clienti isi primesc pensia in cont la CEC Bank. Pentru ca nu toti au card, banca trebuie sa tina deschise 250 de unitati in mediul urban mic si rural, special pentru plata pensiilor.

6 aprilie 2020

CEC Bank anunta ca ia masuri speciale in aceasta perioada pentru a facilita plata pensiilor. Banca va demara transferul catre conturile clientilor imediat dupa incasarea sumelor aferente pensiilor de la Casele Judetene de Pensii.

„Vom asigura un nivel ridicat al disponibilitatii retelei teritoriale CEC Bank, inclusiv un numar de 250 unitati din mediul urban mic si rural care vor fi operationale in perioada 8-14 aprilie a.c., astfel incat cei peste 400.000 de clienti care isi incaseaza pensiile prin CEC Bank sa poata avea acces la disponibilitati in numerar”, declara Bogdan Neacsu, presedinte – director general al CEC Bank.


In plus, in aceasta perioada, la nivelul intregii retele de unitati teritoriale, „in intervalul orar 11:00-13:00, clientii in varsta de peste 60 de ani vor avea prioritate la realizarea operatiunilor bancare atat la ghisee, cat si la ATM-uri, in linie cu prevederile Ordonantelor Militare.”, potrivit comunicatului.

De asemenea, la nivelul unitatilor CEC Bank au fost implementate o serie de masuri pentru protectia angajatilor si a publicului care includ: igienizarea zilnica a spatiilor de lucru, distribuirea de materiale sanitare si materiale de protectie pentru personalul care lucreaza cu publicul si disponibilitatea dezinfectantilor de maini pentru clienti, la intrarea in orice unitate a bancii. In plus, numarul de persoane prezente simultan in cadrul unei unitati a fost limitat, astfel incat sa pastram limita de siguranta de 1,5 metri.

CEC Bank este unul dintre cei mai importanti platitori de pensii la nivel national, cu peste 400.000 de astfel de clienti. Banca este prezenta in 781 de localitati, din care peste 60% in mediul rural. CEC Bank are cea mai extinsa retea teritoriala, cu 1.024 de unitati si 1.222 de ATM-uri la sfarsitul lui 2019.

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent peste 2 milioane de clienti.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?