Peste 20.000 de soferi au platit amenda auto din telefon

18 septembrie 2015

La un an de la lansarea serviciului „Plateste amenda” in cadrul aplicatiei de mobil Auto.ro, s-au inregistrat peste 20,000 de plati ale amenzii de circulatie prin card bancar direct din telefon. 97% dintre soferii amendati au achitat jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, fiindu-le mai usor sa se incadreaze in termenul de 2 zile lucratoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contraventiei, „deoarece au avut posibilitatea sa o plateasca la orice ora si de oriunde, inclusiv in weekend si in afara programului de lucru.”, potrivit comunicatului de presa.

Valoarea maxima a amenzilor de circulatie auto platite a fost de 1,050 de lei, achitate la jumatate in termenul de 2 zile lucratoare. Astfel, aplicatia ajuta soferii din Romania sa se incadreze in termen si sa evite plata sumei dublate.

„Procesul de plata a amenzii auto din aplicatia de mobil este simplu, rapid si sigur: soferii completeaza datele procesului verbal, aleg domiciliul fiscal, achita prin card bancar si primesc confirmarea, respectiv dovada platii prin e-mail. Serviciul de plata a amenzii auto este furnizat de Libra Internet Bank in parteneriat cu aplicatia Auto.ro. Tranzactiile se proceseaza rapid si sigur, dovada platii amenzii putand fi regasita cu usurinta pe e-mail in caz de necesitate.”, se arata in comunicat.

“Tehnologia ne da posibilitatea sa accedem la servicii de plata mai avansate, care sa raspunda adecvat stilului de viata tot mai alert si dinamic al utilizatorilor. Sistemul de plata a amenzii cu telefonul mobil s-a dovedit a fi foarte apreciat de utilizatori pentru utilitatea pe care o ofera. Vom continua sa lansam si alte servicii utile de plati in domeniul auto, ca o continuare logica a suitei de plati deja existente: Taxa de pod, Rovinieta, RCA, Parcare”, a declarat Sergiu Gamureac, Director Executiv Auto.ro.

Aplicatia Auto.ro a ajuns la 450,000 de instalari din Google Play, respectiv App Store si are peste 4.500 de recenzii. Aplicatia Auto.ro se instaleaza gratuit si ofera servicii utile oricarui sofer utilizator de smartphone, functional cu sistem de operare iOS sau Android.

Sursa: agora.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash