Peste 13.000 de pizza au fost cumpărate cu 1 bitcoin, în cadrul unui eveniment caritabil. 10000 dintre ele au fost cumparate de un singur detinator de bitcoin, pentru a marca un record Binance in Romania.

24 mai 2023

Prima tranzacție cu BTC a fost făcută in 2010 de Laszlo Hanyecz, un programator din Florida, care a cumpărat două pizza mari cu 10.000 BTC – aproximativ 41 de dolari, în acel moment.

Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume ca volum, a stabilit un record în cadrul unui eveniment cu o componentă caritabilă derulat în București – prin intermediul platformei, au fost achiziționate mai bine de 13.000 de pizza pentru 1 Bitcoin, peste așteptările inițiale de 10.000.

Printre beneficiarii evenimentului s-a numărat și Fundația Metropolis.

10.000 de pizza au fost achiziționate de către Daniel Niță, investitor în piața cripto din 2016 și creator de conținut axat pe Web3. De 13 ani, în data de 22 mai, comunitățile crypto sărbătoresc Bitcoin Pizza Day.

Timp de 12 ore, începând cu ora locală 12.00, comunitatea crypto și nu numai, influenceri din industrie, precum și comunități importante din alte domenii au beneficiat de work-shop-uri educaționale și au putut contribui la atingerea recordului de a cumpăra cel mai mare număr de pizza (10,000) în schimbul unui Bitcoin într-un singur eveniment, ce are un scop caritabil.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?