[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Peste 10% din portofoliul de carduri al CEC Bank a migrat contactless in primul semestru al anului

4 august 2015

CEC Bank, cel mai nou jucator pe nisa cardurilor contactless, are in portofoliu aproximativ 180.000 de astfel de carduri, care permit efectuarea de plati de mica valoare fara trecerea prin cititorul POS sau introducerea codului PIN. CEC Bank a intrat pe segmentul cardurilor contactless in toamna anului trecut. La 31 decembrie 2014, banca a raportat un numar de 63.700 carduri contactless, toate emise sub licenta MasterCard. Aproximativ 4.600 dintre acestea sunt carduri de credit.

La nivel agregat, cele opt banci (ING, BRD, Banca Transilvania, Credit Europe, Raiffeisen, Intesa Sanpaolo, BCR si CEC) au aproximativ 2,2 milioane de carduri contactless si o retea de acceptare de circa 30.000 de terminale, dublu fata de nivelul atins in februarie. CEC Bank, la fel ca si Intesa, nu are insa terminale contactless.

„Banca este in curs de certificare in vederea instalarii de POS-uri contactless”, au declarat pentru ZF reprezentantii CEC Bank. BRD a fost prima institutie de credit care a emis carduri contactless pe piata locala in 2010, pentru ca peste un an si BCR sa intre pe acest segment.

La finele anului trecut, banca a raportat un portofoliu de 1.007.300 carduri si o infrastructura proprie de acceptare formata din 1.125 ATM-uri și 3.382 POS-uri, dintre care aproape 68% sunt instalate la comercianti.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?