Persoanele inregistrate in Spatiul Privat Virtual (SPV) pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar, prin interconectarea cu platforma ghiseul.ro

15 iunie 2020

Solutia permite achitarea a peste 30 de impozite si contributii. „Aceasta facilitate este operationala din 11 iunie 2020, primele plati fiind deja efectuate de catre contribuabili.”, potrivit comunicatului.

Plata a fost introdusa pentru toate topurile de creante fiscale care se pot plati cu cardul prin Sistemul National Electronic de Plati, iar instructiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul institutiei.


In SPV, la accesarea serviciului „Plata obligatii fiscale”, se afiseaza pagina de pornire in care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreste plata. In cazul persoanelor care se autentifica in SPV cu nume, parola si OTP, in lista apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apasarea butonului „Afisare obligatii restante”, se afiseaza lista obligatiilor ce pot fi platite prin platforma ghiseul.ro si care cuprinde peste 30 de pozitii, de la impozitul pe venituri, la contributii, accize colectate si pana la plata unor penalitati.

La apasarea butonului „Plateste”, utilizatorul este directionat catre serviciul de plata online al platformei ghiseul.ro, unde se bifeaza casuta „Aprob plata si sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare” si butonul „Plateste”. Din aceasta pagina nu mai exista posibilitatea intoarcerii la serviciul disponibil in SPV.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?