O echipă de biologi şi experţi în securitate informatică de la University of Washington a reuşit să infecteze un computer folosind un virus stocat într-o secvenţă ADN, scrie go4it.ro citand techcrunch.com.
Membrii echipei au transformat bazele azotate ale ADN (adenina, citozina, timina, guanina şi uracilul) în date în format binar. Astfel, într-o secvenţă de ADN a fost introdus cod executabil simplu. Pentru experiment, a fost lăsată în software-ul de pe computerul ţintă o vulnerabilitate, care a fost vizată de codul dăunător.
Cercetătorii se tem că în viitor computerele din laboratoarele open-source din lume ar putea fi infectate cu programe dăunătoare prin intermediul dispozitivelor (care analizează mostre biologice) la care sunt conectate.
Posibilitatea ca atacuri informatice de acest fel să se întâmple acum este minusculă, dar în viitorul apropiat aceşti viruşi nu vor fi ceva ieşit din comun. Potrivit ZDNet, infractorii vor putea chiar afecta anchetele poliţiei injectând malware în probele biologice lăsate intenţionat la faţa locului.
„Pe măsură ce lumile moleculare şi electronice devin tot mai apropiate, sunt interacţiuni potenţiale la care nu a trebuit să ne gândim în trecut”, a declarat Luis Ceze, coautor al studiului.
Sursa: techcrunch.com
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: