[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Pentru ca „o proportie covarsitoare de manageri nu stie cum sa abordeze transformarea digitala”, DigiSinergy lansează InvOn Enterprise. Companiile sunt scutite de investiții majore generate de automatizarea soluțiilor deja instalate.

22 februarie 2023

Peste 95% dintre companiile din România introduc manual facturile în programele de contabilitate și ERP-uri, potrivit unei analize a DigiSinergy, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de soluții de automatizare și digitalizare.

În cazul a peste 90% dintre companii, lipsa de interconectare a proceselor ce asigură fluxul operațional, adică inexistența legăturilor dintre aplicațiile de procesare a facturilor, a documentelor, care țin evidența intrărilor și ieșirilor de mărfuri, ERP-urile folosite, programele contabile etc., generează pierderi de zeci și sute de mii de euro anual/companie.

„Există o nevoie acută de digitalizare în rândul companiilor din România. În contextul ultimilor trei ani în care deciziile de digitalizare au fost amânate, companiile locale resimt acum presiunea și mai mare a investițiilor în această direcție doar pentru a ține pasul. Spre deosebire de anii trecuți, managerii și antreprenorii înțeleg nevoia digitalizării proceselor, însă, momentan, o proporție covârșitoare nu știe cum să abordeze transformarea digitală”, spune Natalia Lepădatu, cofondator DigiSinergy, menționând că, în prezent, cea mai mare barieră în calea digitalizării o reprezintă lipsa interconectării aplicațiilor, utilizarea de tehnologii învechite și a unei arhitecturi ce nu permite interconectarea.

DigiSinergy lansează, în acest context, InvOn Enterprise,” o soluție de tip cloud privat, la care a adăugat, pe lângă tehnologiile proprietare de inteligență artificială, tehnologii de interconectare bazate pe software RPA (Robotic Process Automation), oferind o interconectare ușoară și un flux de lucru adaptat oricăror nevoi,” potrivit comunicatului.

Soluția este destinată companiilor mari și medii care caută, în special, soluții de automatizare și integrare cu aplicațiile deja existente, care sa le afecteze cât mai puțin procesele actuale. „InvOn Enterprise vine ca o soluție complementară, care se adaptează la orice soluții existente, fie că sunt comune pe piața din România, fie ca sunt aplicații software din afară, utilizate din rațiuni de armonizare la nivel de grup.” – precizeaza compania.

InvOn Enterprise permite conectarea la sisteme ERP performante cum sunt SAP și Navision/Microsoft Dynamics NAV și folosește roboți care funcționează direct pe interfața acestor programe software (roboți UiPath sau Microsoft Power Automate), „scutind companiile de investiții majore generate de automatizări ale soluțiilor deja instalate” – se mai arata in comunicat.

„În cazul unei companii cu 2.000 de facturi de achiziție, fiecare a câte 10 – 20 de linii, introducerea manuală de date cumulează peste 330 de ore consumate lunar. Cu un minimum de automatizare, timpul de procesare a facturilor este înjumătățit. Asta înseamnă că un angajat full-time într-o companie se va ocupa exclusiv de procesarea facturilor. Cu noua soluție InvOn Enterprise, care procesează peste 600 facturi/oră, timpul de lucru dedicat acestui task este redus la doar câteva ore ”, mai spune Natalia Lepădatu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?