[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Pentru ca numarul de comenzi creste cu peste 50% pe an, eMag preia o companie de curierat

31 mai 2017

Retailerul online eMag devine noul acţionar prin­cipal al Sameday Courier după ce a cumpărat o participaţie de 80% din companie si intra astfel pe piaţa de peste 1,8 miliarde de lei (400 de milioane de euro) a curieratului.

În urma tranzacţiei, Lucian Băltaru, CEO al Sameday Courier, deţine 20% din acţiuni, iar eMAG 80%, Octavian Bădescu vânzând pachetul deţinut în companie. Tranzacţia este estimată de ZF la circa 8 mi­lioane de lei ( aproximativ 2 milioane de euro).

Sameday Courier își va continua evoluția ca brand independent și va dezvolta noi servicii premium de curierat precum: livrarea în 2 ore în mai multe orașe din țară, livrarea și preluarea produselor în intervale orare, livrarea și instalarea produselor voluminoase, livrarea seara și în week-end.

“Piața de curierat a trecut în era consolidării și creșterii rapide, în care nevoile clienților s-au diversificat și specializat foarte mult. Noi am câștigat multă vizibilitate și am crescut rapid în ultimii ani, aducând pe piață servicii noi de livrare. Mai departe, aveam nevoie de un partener care ne putea ajuta să gestionăm această dezvoltare rapidă. (…) Pe lângă noile opțiuni de livrare pentru online, vom continua dezvoltarea serviciilor și pentru celelalte industrii precum, bancar, medical, media&advertising, poștal,” a declarat Lucian Baltaru, CEO și acționar Sameday Courier.

“Este un moment oportun pe piață și compania poate crește accelerat cu o investiție importantă. Am avut mai multe oferte pe care le-am luat în calcul împreună cu Lucian pentru a găsi partenerul potrivit pentru a duce compania la nivelul următor. Cu eMAG am rezonat imediat (…),” a declarat Octavian Bădescu, fondator Sameday Courier.

CEO-ul eMAG spune ca aceasta tranzactie nu va afecta parteneriatele cu celelalte firme de curierat.
“Vom investi în tehnologie și echipă pentru a aduce cât mai repede aceste servicii pe piață. De asemenea, vom continua dezvoltarea parteneriatului strategic cu firmele de curierat din piață, în contextul în care numărul de comenzi crește în ritm accelerat, cu peste 50% de la an la an,” a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Compania Delivery Solutions, care deţine brandul Sameday Courier, s-a delistat de pe bursă pe 18 mai după ce tranzac­ţio­narea cu acţiuni ale companiei a fost sus­pendată în aprilie.

În luna ianuarie, Octavian Bădescu, fondatorul companiei şi acţionar cu 64,5%, a lansat o ofertă de cumpărare a 74.700 de acţiuni, adică 7,5% din capitalul social al companiei, pachet care se tranzacţiona la liber pe bursă. Alături de el, în acţionariatul companiei mai este prezent Lucian Băltaru cu 28%.

Delivery Solutions era listată din februarie 2015, iar la cel mai recent preţ de tranzacţionare al unei acţiuni, de 10 lei, valoarea de piaţă a companiei era de 10 milioane de lei.

Delivery Solutions SA, compania care operează brandul Sameday Courier, a înregistrat venituri mai mari cu 56% faţă de cele din anul precedent, ajungând la 13,47 milioane lei, în comparaţie cu cele 8,60 milioane lei contabilizate în 2015, se arată într-un comunicat al Sameday. Profitul brut realizat de companie în 2016 a ajuns la 0,70 milioane de lei, în creştere cu 32% faţă de cel din 2015, de 0,53 milioane de lei.

Taguri:
Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?