[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

PayU se extinde in Rusia, Ucraina si Turcia – sunt vizate alte 10 piete in urmatorii ani

21 mai 2012

21 mai, 2012 – Echipa PayU din Romania anunta finalizarea procesului de export tehnologic in Rusia, Ucraina si Turcia, continuand strategia de extindere regionala a grupului PayU, demarata la mijlocul anului trecut prin implementarea platformei de plati online in Ungaria. Astfel, in acest moment, compania ofera servicii de plati online catre o piata potentiala formata din peste 120 de milioane de utilizatori de internet, din cele cinci tari europene in care este prezenta.

La nivelul grupului PayU, extinderea globala a continuat si in 2012 prin integrarea unor companii de procesare de plati online din Africa de Sud si India, grupul fiind acum prezent in 9 tari, pe 3 continente, cu un numar de peste 285 milioane de utilizatori de internet.

Obiectivul nostru este de a construi un brand international, lider in industria platilor online pe toate pietele in care activeaza. Ne dorim ca, bazandu-ne pe experienta de 8 ani, pe colaborarea cu grupul Allegro si cu ceilalti integratori de plati online din Europa, Asia, Africa si America de Sud detinuti de Naspers sa construim o singura companie, un singur brand si sa stabilim noi standarde de excelenta in industria comertului electronic.”, declara Marcin Jabłoński, CEO at PayU SA.

PayU este lider de piata in Polonia, o tara cu 24 de milioane de utilizatori de internet si in Romania, unde 8,5 milioane de oameni au acces la internet. Incepand din iunie 2010, PayU a inceput sa furnizeze servicii de procesare in Cehia, principalii clienti fiind Skoda si platforma de licitatii Aukro.

In cursul anului trecut, grupul a inceput operatiunile in Ungaria, furnizand servicii de procesare a platilor pnline pentru principalele doua site-uri locale, Vatera and TeszVesz, operate de allegroup.hu. Potentialul celor doua tari este dat de un numar de 13,7 milioane de utilizatori de internet.

Intrarea pe piata din Turcia a fost o alta etapa a strategiei de dezvoltare si intrare pe piete noi, cu potential, principalii clienti fiind clubul de shopping Markafoni si Zizigo, cel mai mare magazin online de incaltaminte. Cu 35 de milioane de utilizatori, Turcia se remarca printr-o mare deschidere fata de metode de plata moderne.

Cu un numar de 76,7 milioane de potentiali clienti, Rusia si Ucraina sunt cele mai recente piete in care grupul PayU a intrat, procesul de extindere urmand sa continue cu cel putin inca 10 tari in urmatorii ani.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?