PayU: cosul mediu de cumparaturi in florariile online a ajuns la aproape 37 Euro

30 ianuarie 2014

Visa Europe anunta recent ca, in Romania, valoarea medie a platilor cu carduri Visa realizate la comercianti este de 35 Euro. Datele PayU Romania releva faptul ca in cazul achizitiei de flori online, valoarea medie a unei tranzactii este chiar mai mare.

„Anul trecut am putut observa o evolutie semnificativa a numarului de tranzactii cu cardul pe segmentul de flori si cadouri, in timp ce volumul acestora a crescut cu 171%. De asemenea, cosul mediu de cumparaturi a crescut cu 27,5%, ajungand la 36,5 euro”, a declarat Rares Florea, Online Sales Manager, PayU Romania.

Intrucat se apropie ziua indragostitilor, asteptarile pietei de profil sunt de crestere a numarului de comenzi.
„In ceea ce priveste vanzarile realizate cu ocazia Valentine’s Day, estimam ca acestea vor atinge suma de 20.000 de euro, cu 25% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, pentru prima franciza FlorideLux, din Brasov, estimam vanzari de aproximativ 7.000 de euro in aceasta perioada”, a declarat Marius Dosinescu, CEO floridelux.ro.

In ceea ce priveste modalitatile de plata, clientii pot opta pentru cash, transfer bancar sau plata online cu cardul. Potrivit PayU, aceasta ultima modalitate de plata este din ce in ce mai folosita de catre cei care comanda flori si cadouri – „in 2013 a fost inregistrata o crestere cu 115% a volumului de plati cu cardul pe acest segment, in perioada premergatoare Zilei Indragostitilor”, potrivit sursei citate.

Referitor la piata de profil, aceasta a fost estimata pentru 2013 la aproximativ 190 de milioane de euro, iar pentru 2014 reprezentantul FlorideLux.ro se asteapta la o crestere de maxim 5%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
42 votes · 42 answers
Voteaza
NoCash