[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

PayU a procesat tranzactii de 100 de milioane de euro in primul semestru, plus 30%

5 august 2015

PayU Romania, parte a grupului cu acelasi nume si cel mai mare integrator de plati online de piata locala, a procesat in prima jumatate a anului tranzactii online in valoare de peste 100 milioane de euro, cu 30% mai mari fata de aceeasi perioada din 2014.
Cea mai utilizata metoda de plata online a fost cea cu cardul bancar, iar utilizatorii au inceput sa faca tot mai multe achizitii de pe dispozitivele mobile – smartphone-uri si tablete.

„In primul semestru din 2015, am procesat plati in valoare de peste 100 milioane de euro, raportand o crestere de aproximativ 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Este o cres­tere mai mare decat cea a pietei romanesti de comert electronic in general“, a declarat Marius Costin, CEO interimar al PayU Roma­nia. El s-a alaturat echipei PayU in noiembrie 2014 pe pozitia de director comercial si a preluat conducerea companiei din luna mai a acestui an, cand Daniel Nicolescu a renuntat la functia de CEO.

Potrivit estimarilor PayU, piata locala de comert electronic s-a situat anul trecut la circa 1,3-1,4 miliarde euro iar anul acesta va inregistra o crestere de aproximativ 30-35%.  Cele mai active sectoare in mediul online sunt retailul, in special cel electro-IT, dar si cel de moda si turismul, la care se adauga plata utilitatilor.

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?