Paysera lanseaza facilitatea de plati ecommerce, direct din aplicatia de Internet Banking

6 aprilie 2020

Serviciul va fi disponibil in aprilie pentru clienții BCR și Banca Transilvania, in mai pentru clienții ING Bank, urmând ca până la finalul anului să fie introduse în sistem și celelalte bănci.

Posibilitatea este reglementata de noua Directiva Europeană a Serviciilor de Plata – PSD2 și presupune generarea, ȋn momentul achitării coșului de cumpărături pe pagina de internet a magazinului online, a unui link care face trimitere către Internet Banking-ul utilizatorului, urmând ca plata să se realizeze și în absența unui card bancar.

Platforma Paysera permite firmelor să genereze link-uri pentru plăți individuale. De asemenea, platforma Paysera permite companiilor din România atât să ȋși deschidă contul online, cât și să semneze online toată documentația aferentă serviciilor de procesare a plăților, fără să fie nevoie de acestea și ȋn format fizic.

„În perioada de carantină, incertitudinea cu privire la viitor alimentează anxietatea și oferă provocări pentru mulți. Printr-o multitudine de afaceri care se deplasează online, cifra de afaceri și veniturile noastre au crescut de aproximativ două ori în această perioadă și de aceea dezvoltăm noi produse și nu încetăm să recrutăm personal pentru toate birourile noastre.”, a declarat Vytenis Morkunas, CEO Paysera.

Paysera permite transferuri în 184 de țări, are birouri locale ȋn sapte țări din Europa și o rețea de 50 de bănci partenere. Este prezentă pe piața românească cu suport ȋn limba română de la jumătatea lui 2019.

Anul trecut, grupul Paysera a înregistrat un profit de 2,3 milioane Euro, mai mare cu 20% față de 2018.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?