Paysera intră pe piața transferurilor de ridicare numerar, începând cu transferurile către Ucraina

22 iunie 2022

Ucrainenii au din ce în ce mai multe opțiuni de a primi transferuri de la cei dragi, mai rapid și mai ușor. Prin parteneriatul încheiat între Paysera și Globus Bank din Ucraina, ucrainienii au acum posibilitatea de a ridica banii trimiși de rudele lor în numerar de la una dintre cele 150 de sucursale ale Globus Bank și ale partenerilor săi.

Gintautas Mežetis, CEO Paysera Lt., spune că, deși există multe companii internaționale de transfer de numerar pe piață, încă mai este loc pentru un nou jucător.

Potrivit Băncii Mondiale, ucrainenii au primit transferuri în valoare de 17 miliarde EUR din străinătate anul trecut. Anul acesta, din cauza crizei umanitare și economice cauzate de invazia rusă, Banca Mondială prevede că transferurile către Ucraina vor crește cu încă 20% și vor atinge maxime record.

Transferul de bani într-un cont bancar nu este întotdeauna convenabil și uneori imposibil. În primul rând, 4 din 10 ucraineni nu au un cont. În al doilea rând, un transfer de bani standard din UE către o bancă din Ucraina poate necesita până la două zile lucrătoare, iar băncile corespondente pot percepe o taxă suplimentară de 10 până la 20 EUR. Acest lucru face uneori ca transferurile de ridicare numerar să fie singura opțiune – banii ajung la destinatar doar în câteva minute și sunt mai ieftine decât un transfer standard. Este simbolic faptul că extinderea noastră pe piața transferurilor de ridicare numerar începe într-o țară a cărei populație are nevoie de sprijin financiar din partea rudelor și a altor oameni buni la inimă mai mult ca niciodată,” spune Gintautas Mežetis, CEO Paysera Lt..

Anna Dovgalskaya, vicepreședintele Consiliului de administrație al Globus Bank, spune că „cooperarea dintre Globus Bank și Paysera va fi 100% productivă, deoarece este susținută de o echipă puternică, mulți ani de experiență în domeniul transferurilor de bani și un accent pe nevoile clienților, ceea ce este foarte important”.

Anna adaugă, de asemenea, că „astăzi, mai mult ca niciodată, este important să ne gândim la cetățenii noștri care au părăsit Ucraina și să oferim un serviciu de transfer de bani simplu, fiabil și ieftin, pe care l-am implementat cu succes cu Paysera. Transferul de numerar este încă relevant, iar în rețeaua Globus Bank, un client poate primi oricând un transfer în valută.”

În prezent, transferurile de ridicare numerar prin Paysera se pot face în Euro. La ridicarea banilor de la Globus Bank, destinatarul poate solicita convertirea Euro în grivne la cursul oferit de bancă în ziua respectivă.

Transferurile de ridicare numerar pot fi efectuate în prezent doar prin aplicația Desktop Paysera. Se așteaptă ca această metodă de transfer să fie activată în aplicația Mobilă în următoarele luni. Transferurile de ridicare numerar în Ucraina sunt disponibile doar către persoanele fizice.

Peste 60 000 de ucraineni au conturi Paysera. Cei mai mulți dintre ei au devenit clienți înainte de invazia rusă a Ucrainei în 2022. În primele săptămâni de război, Paysera a primit peste 500 de cereri pe săptămână de la ucraineni pentru a deschide un cont online.

__________

Paysera a intrat pe piața românească în iulie 2019 și ofera clienților o serie de servicii în operațiunile lor de plată zilnice, precum deschiderea 100% online a unui cont de companie cu IBAN individual de RON, EURO, HUF si BGN. Paysera este una dintre cele mai mari companii fintech din Lituania, având licența Nr. 1 acordată de Banca Centrală a Lituaniei, care operează în sectorul financiar din 2004 și care procesează mai mult de jumătate din tranzacțiile magazinelor online active în Lituania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?