Paynetics vrea sa ajunga la 50.000 de utilizatori in acest an cu aplicatia de plati mobile phyre

5 februarie 2019

Una dintre ultimele aplicatii care si-au facut aparitia in tara noastra se numeste phyre, un portofel digital care iti permite sa realizezi plati cu telefonul mobil si sa iti administrezi cardurile de fidelitate emise de comercianti.

Aplicatia phyre a fost dezvoltata de catre compania Paynetics din Bulgaria si lansata in tara respectiva in 2016, fiind initial un instrument de administrare a cardurilor de fidelitate. Pe parcursul celor doi ani de la lansare, aplicatia a fost extinsa in Regatul Unit al Marii Britanii si in Romania si a introdus optiunea de plata prin intermediul telefonului mobil.

Dupa o luna de la lansarea in Romania, CEO-ul phyre precizeaza ca aplicatia a ajuns la peste 3.000 de utilizatori, iar pana la finalul anului 2019 isi propune sa depaseasca borna de 50.000, potrivit wall-street.ro.

In medie, fiecare utilizator isi incarca in portofelul digital 4 carduri de fidelitate, iar la nivelul celor 3 piete in care activeaza, numarul cardurilor de fidelitate inregistrate este de 160.000.

“Printre urmatoarele functionalitati pe care ne propunem sa le lansam in Romania anul acesta se numara plata facturilor de utilitati, componenta de cashback prin intermediul careia utilizatorii sa primeasca inapoi o suma de bani pentru platile facute la anumiti comercianti si conturile in valuta”, a declarat Traian Baicu, CEO phyre Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?