Paynetics vrea sa ajunga la 50.000 de utilizatori in acest an cu aplicatia de plati mobile phyre

5 februarie 2019

Una dintre ultimele aplicatii care si-au facut aparitia in tara noastra se numeste phyre, un portofel digital care iti permite sa realizezi plati cu telefonul mobil si sa iti administrezi cardurile de fidelitate emise de comercianti.

Aplicatia phyre a fost dezvoltata de catre compania Paynetics din Bulgaria si lansata in tara respectiva in 2016, fiind initial un instrument de administrare a cardurilor de fidelitate. Pe parcursul celor doi ani de la lansare, aplicatia a fost extinsa in Regatul Unit al Marii Britanii si in Romania si a introdus optiunea de plata prin intermediul telefonului mobil.

Dupa o luna de la lansarea in Romania, CEO-ul phyre precizeaza ca aplicatia a ajuns la peste 3.000 de utilizatori, iar pana la finalul anului 2019 isi propune sa depaseasca borna de 50.000, potrivit wall-street.ro.

In medie, fiecare utilizator isi incarca in portofelul digital 4 carduri de fidelitate, iar la nivelul celor 3 piete in care activeaza, numarul cardurilor de fidelitate inregistrate este de 160.000.

“Printre urmatoarele functionalitati pe care ne propunem sa le lansam in Romania anul acesta se numara plata facturilor de utilitati, componenta de cashback prin intermediul careia utilizatorii sa primeasca inapoi o suma de bani pentru platile facute la anumiti comercianti si conturile in valuta”, a declarat Traian Baicu, CEO phyre Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash