Patronatele din turism cer emiterea exclusiv pe card a tichetelor de vacanta aferente 2020

20 martie 2020

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) arată, într-un comunicat, că turismul este prima şi cea mai afectată ramură de activitate economică în urma crizei economice provocată de pandemia Covid-19. FPTR cere Guvernului adoptarea unui set de masuri pentru a sustine firmele romanesti din turism si a preintampina o situatie dezastruoasa.

Alin Burcea, CEO agenţiei de turism Paralela 45, spune că Guvernul ar fi trebuit să se împrumute masiv pentru a susţine firmele româneşti, estimând că în circa două luni un milion de oameni vor fi în şomaj.


Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a solicitat ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Daniel Popescu, şi premierului Ludovic Orban aprobarea de urgenţă a măsurilor minimale astfel încât operatorii economici şi salariaţii din turism să evite intrarea în incapacitate de plată în următoarele doua luni, iar salariaţilor să li se asigure venituri pentru un trai decent.

Printre masurile minimale solicitate de FPTR, astfel incat operatorii economici si salariatii din turism sa evite intrarea in incapacitate de plata in urmatoarele doua luni, se numara si prelungirea termenelor tichetelor de vacanţă emise pentru anul 2019 şi emiterea celor aferente anului 2020 exclusiv pe card, potrivit news.ro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash