[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Pas important in dezvoltarea infrastructurii crypto din Romania: SelfPay lansează serviciul de alimentare a conturilor de tranzacționare pentru clienții platformei Tradesilvania.

12 mai 2022

Conform celui mai recent studiu IPSOS cu privire la adopția criptomonedelor în România, consumatorii preferă în proporție de 21% alimentarea directă și rapidă a contului personal pe platformele de profil, cum este Tradesilvania. Se estimeaza ca in tara noastra există azi peste un milion de investitori în criptomonede.

SelfPay, liderul local al pieței de Stații de Plată de tip self-service, lansează serviciul de alimentare a conturilor de tranzacționare deținute de clienții Tradesilvania.com, platformă premium de investiții în bunuri digitale cu acționariat 100% românesc.

Grație parteneriatului încheiat între cele două companii, utilizatorii platformei crypto Tradesilvania își pot alimenta instant conturile de tranzacționare la oricare din cele peste 7.200 de Stații de Plată SelfPay din România, pentru a achiziționa ulterior bunuri digitale.

„Procesul de alimentare a unui cont de tranzacționare în monedă digitală, deschis pe platforma Tradesilvania, este similar cu cel de alimentare a contului bancar sau cu plata unei rate, identificarea plătitorului realizându-se pe baza scanării codului de bare sau prin introducerea codului unic de tranzacționare în ecranul Stației de Plată,” potrivit comunicatului de presa.

Parteneriatul dintre SelfPay și Tradesilvania aduce bunurile digitale și tranzacțiile blockchain mai aproape de publicul român. Stațiile de Plată SelfPay sunt amplasate în marile rețele de retail modern, în centre comerciale, piețe, benzinării, magazine de proximitate, în sedii ale instituțiilor financiare partenere, dar și în primării și alte instituții publice. Astfel, SelfPay oferă clienților Tradesilvania posibilitatea de a-și alimenta cu numerar conturile de tranzacționare în monedă digitală (criptomonede) în locațiile în care obișnuiesc să-și plătească și facturile, ratele la credite, rovinieta sau alte servicii de care beneficiază.

„După recenta lansare a aplicației mobile SelfPay Now, prin care am adus o funcționalitate nouă și unică pe piața europeană, respectiv alimentarea cu numerar instant a oricărui card emis în România, azi facem un nou pas într-o zonă prioritară pentru noi: digitalizarea numerarului. De data aceasta, vorbim despre alimentarea cu numerar a conturilor de tranzacționare în monedă digitală. Suntem mândri că o companie 100% românească, așa cum este SelfPay, se află în avangarda procesului de digitalizare a numerarului, proces care va transforma profund economia viitorului. Conform estimărilor, în România există azi peste un milion de investitori în criptomonede. Pentru oricare dintre ei, acest nou parteneriat semnat cu Tradesilvania asigură un acces mai facil și in siguranta la servicii”, a declarat Adrian Badea, CEO al Selfpay.

„Suntem încântați să punem bazele unei noi colaborări pentru dezvoltarea infrastructurii crypto în România. Piața monedelor digitale a captat interesul unui public larg, iar cererea din partea consumatorilor continuă să crească. Prin acest parteneriat fructificăm investițiile în infrastructură și dezvoltare din ultimii patru ani, similare cu cele ale partenerului nostru SelfPay. Acest lucru ne permite să facilităm tranzacții instant de alimentare în condiții de securitate maximă”, afirmă Răzvan Moldovan, Cofondator Tradesilvania.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?